Asiakaspalvelussa poikkeusaukioloja joulukuussa: 6.12. suljettu, 13.12. klo 8-13, 23.12. klo 8-14

30.3.2021

Beanit vaihtoi uusiutuvaan tuulivoimaan: härkäpapusuikaleen hiilijalanjälki pieneni lähes viidenneksen

Tuulivoimaan siirtyminen vähentää härkäpapuruoistaan tunnetun Beanitin päästöjä ja tuo samalla säästöjä. Kauhavan tehtaan ympäristöystävällisyyteen panostaminen tukee yhtiötä myös sen vauhdikkaassa kansainvälistymisessä ja matkassa kohti hiilineutraaliutta.

Suositut Beanit-tuotteet valmistuvat jatkossa kotimaisella tuulivoimalla. Beanit siirtyi alkuvuonna käyttämään Ilmattaren tuulisähköä, minkä ansiosta esimerkiksi yhden suosituimman tuonneensa, härkäpapusuikaleen hiilijalanjälki pieneni 18 prosenttia. 

”Valmistamamme ruoka on kasvipohjaista ja kestävää, joten hiilivapaa energia on luonteva pari vastuulliselle tuotannollemme. Ilmatar oli kilpailuttamistamme uusiutuvan energian tarjouksista edullisin. Arvostimme tuulisähkön päästöttömyyttä ja sitä, että edistämme päätöksellämme uuden tuulivoimakapasiteetin rakentamista Suomeen”, Beanitin vastuullisuustyöstä vastaava Jukka Kajan kommentoi.

Päätöstä tuulivoimaan siirtymisestä Beanit perustelee osin ympäristöarvoillaan, mutta vaa’assa ratkaisevasti painavat myös kustannussäästöt ja parantuva kilpailukyky. Yrityksen kumppanit ja etenkin asiakkaat vaativat kestävyyttä jo nyt, mutta tulevaisuudessa sen huomioiminen on aivan ensisijainen kilpailutekijä. 

“Kyllä tämä meille on myös ihan selkeä bisnes-case”, Kajan kiteyttää.

Kajanin mukaan härkäpavusta valmistetulle ruoalle on kysyntää sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla, joille Beanit entistäkin voimakkaammin tähtää. Kasvispohjaisten ruokien markkina kasvaa Suomessa arvioiden perusteella tällä hetkellä yli 20% vuodessa. Beanit-härkäpaputuotteita valmistetaan Kauhavalla tehtaassa, jonka vähäpäästöisyyteen yritys panostaa tavoitteena sen hiilineutraalius.

”Beanit näyttää eturintamassa esimerkkiä ympäristöystävällisen ja vähähiilisen ruoantuotannon tavoittelussa. Energiatehokkuuteen keskittyminen ja uusiutuvaan energiaan vaihtaminen ovat tehokkaita tapoja yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Jokainen uusi tuulisähkösopimus tukee myös osaltaan tuulivoiman lisärakentamista Suomeen”, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha Sarsama toteaa.

Kuvat: Verso Food