9.12.2021

Honkavuoren panimo valitsi Ilmattaren

Kun tuli aika uusia sähkösopimus, oli Ilmattaren Uusiutuva perusteltu valinta Honkavuoren pienpanimolle. “Halusimme jatkaa tuulivoiman käyttöä ja Ilmattaren tuote ja hinta olivat kohdallaan, lisäksi suomalaiset yritystarinamme nivoutuvat hienosti yhteen”, kertoo Honkavuoren panimon markkinoinnista vastaava Oona Heikkinen.

Ympäröivästä luonnosta inspiraationsa ammentava Honkavuoren panimo panostaa ympäristöön ja se on saavuttanut toiminnassaan hiilineutraaliuden. Uutta sähkösopimusta etsittäessä uusiutuvan energian käyttäminen oli ainoa vaihtoehto. Ilmastonmuutos on suuri globaali kriisi ja Honkavuoren panimo haluaa olla osa ratkaisua ja ottaa osaa pelastustalkoisiin.

Panimo Honkavuori on pieni panimo Joensuussa, Pohjois-Karjalan sydämessä. Sen perustivat vuonna 2015 kaksi tohtoria, Ville Vuorio ja Jani Honkanen. Tuolloin panimoita oli Suomessa vähemmän, ja Joensuusta sellainen puuttui kokonaan. Pitkän kotiolutharrastuksen jatkeeksi Vuorio ja Honkanen päättivät eräänä iltana rouviensa seurassa, edesmenneessä ravintola Jokelassa, lyödä asiasta kättä päälle. He perustaisivat oman panimon Joensuuhun.

”Tuona iltana juomalaulut soivat ja tunnelma oli hilpeä”, Honkavuoren panimon perustajat kertovat.

Honkavuoren Panimon mukaan heidät erottaa muista panimoista tuotteiden ja tekijöiden persoonallinen tyyli sekä oluiden korkea laatu. 

Panimo valmistaa laadukkaita käsityöjuomia ja myy niitä omasta Olutpuodistaan ja suoraan kaupoille, ravintoloille ja Alkoon. Pääasiassa Honkavuori tekee vehnäolutta, lagereita, porttereita ja aleja. Valikoimista löytyvät myös puolikuiva omenasiideri ja alkoholiton kofeiinipitoinen, Pärinä -nimeä kantava poreutettu teejuoma.

Laaja ja laadukas valikoima on saanut tunnustusta alan kilpailuista. Hittituotteita ovat olleet raikas Äkäsen eukon hieno lagerolut ja Valo-vehnäolut, joka puolestaan nappasi koko Suomen Paras Olut -kilpailun mestaruuden vuonna 2020.

Honkavuoren panimon oluilla on oma tarinansa, joka kertoo mistä ne ovat inspiraationsa saaneet. Vaikkapa luonto Pohjois-Karjalassa, taigametsät ja Kolin maasto, sekä erilaiset tunnetilat ovat toimineet inspiraation lähteenä.

Panimo on hiilineutraali, sillä se omistaa omaa metsää kolmisen hehtaaria, joka sitoo enemmän hiiltä kuin panimon tuotannosta tulee päästöjä. Kun tuli aika uusia sähkösopimus, oli Ilmattaren Uusiutuva perusteltu valinta.

”Halusimme jatkaa tuulivoiman käyttöä ja Ilmattaren tuote ja hinta olivat kohdallaan, lisäksi suomalaiset yritystarinamme nivoutuvat hienosti yhteen”, kertoo Honkavuoren panimon markkinoinnista vastaava Oona Heikkinen. Kun Honkavuoren panimon käymistankit käynnistetään tuulivoimalla, käynnistävät ne jotain suurempaa. Koska valinnoillamme on vaikutusta maapallon hyväksi.

Käynnistä sinäkin muutos kohti jotain suurempaa. Täytä lomake ja kerromme miten se tapahtuu. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 020 734 1333.