Aurinkoenergia

Tule mukaan luomaan energiaa, josta voi olla ylpeä

Maanomistaja – tule mukaan mahdollistamaan aurinkoenergiaa

Ilmatar on kiinnostunut laatimaan maanvuokrasopimuksia aurinkoenergian tuotantoon sopivista alueista. Maanomistajille Ilmattaren aurinkoenergian tuotantoon tarkoitettu maanvuokramalli tarjoaa kilpailukykyisen ja pitkäaikaisen vuokratuoton.

Maanvuokrasopimuksen myötä Ilmatar vastaa aurinkoenergiatuotannon suunnittelusta, luvittamisesta ja rakennuttamisesta vuokratulle kiinteistölle ja pysyy hankkeen omistajana aina sen elinkaaren loppuun saakka.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteessa [email protected]

Aurinkoenergia tuo edelläkävijyyttä kuntaan  

Me Ilmattarella uskomme, että siellä missä on energiaa, on myös elinvoimaa. Tulevaisuuden energiantuotanto hajautuu nykyistä useampiin maantieteellisiin sijainteihin, mikä kasvattaa energiahuollon varmuutta yhteiskunnan tasolla, mutta mahdollistaa myös uusien liiketoimintojen syntymisen paikallisesti. Paikallisuus tarkoittaa toisaalta myös uusia investointeja, työpaikkoja sekä uusia mahdollisuuksia elinkeinoinnovaatioille puhtaan uusiutuvan energian ympärille.

Energiamurros koskettaa kaikkia ja vaikuttaa tapaamme toimia ja tehdä asioita arjessa. Toisaalta se luo uusia tapoja asua, liikkua ja kuluttaa.

Uusiutuva energia on vahvassa kasvussa oleva uusi teollisuudenala.

Aurinkovoimahankkeen kehittäminen

Prosessi alkaa maa-alueen arvioinnista aurinkovoiman tuottamiseen. Soveltuvan alueen löydyttyä edetään hyvässä hengessä neuvotteluihin maankäytöstä ja solmitaan maanvuokrasopimukset. Ilmatar tekee aurinkovoimahankkeisiinsa maanvuokrasopimuksia niin yksityisten maanomistajien kuin yritysten, yhteisöjen ja kuntienkin kanssa.

Ilmatar huolehtii aurinkovoimahankkeistaan suunnittelu- ja lupaprosesseista alkaen.

Aurinkoenergiajärjestelmien rakentaminen on Suomessa vielä vailla yhtenäistä valtakunnallista ohjeistoa, joten velvollisuudet ja vastuut määräytyvät kuten muissakin rakennushankkeissa maankäyttö- ja rakennuslainsäädännön mukaisesti.

Aurinkovoimahakkeiden lupa- ja hallintomenettelyt riippuvat hankkeen koosta ja arvioiduista vaikutuksista.

Hankkeen kokoluokasta ja kunnan maankäytön tavoitteista riippuen aurinkoenergiahankkeita on mahdollista suunnitella ja toteuttaa toimenpideluvan, suunnittelutarveratkaisun tai yleis- ja asemakaavoituksen perusteella.

Käynnistä muutos kohti suurempaa. Täytä lomake ja otamme sinuun yhteyttä!

  Unelmamme on täysin uusiutuvilla käyvä maailma

  Yli vuosikymmen taaksepäin aloitimme tuulivoiman parissa Suomessa ensimmäisten joukossa. Nyt aurinkovoima on maailmanlaajuisesti yksi nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä energiantuotantomuodoista. Koemme velvollisuudeksemme tuoda tämänkin uusiutuvan energian lähteen saataville suomalaisille yritys- ja kuluttaja-asiakkaille.

  Tulevaisuus vaatii monipuolisia uusiutuvia energiantuotantomuotoja. Edelläkävijänä, sataprosenttisesti uusiutuviin energiantuotantomuotoihin keskittyvänä energiayhtiönä haluamme tarjota ne asiakkaidemme hyödynnettäviksi. Meille nämä ovat tuuli- ja aurinkovoima.​

  Aurinkoenergiaa ympäristön ehdoilla

  Uskomme teollisen mittakaavan energiantuotantoon mikä tarkoittaa että aurinkovoimatuotantommekin on sen kaltaista. Keskitymme tuottamaan aurinkoenergiaa keskitetysti isoissa aurinkopuistoissa vastaavasti kuten tuulivoimankin parissa toimimme. Tällä tavalla mahdollistamme kilpailukykyisen aurinkovoiman tuotannon hyödyntämisen kaikille asiakkaillemme tasapuolisesti.

  Mottomme on tehdä aurinkovoimaa ympäristön ehdoilla. Tämä ohjaa kaikkea tekemistämme aurinkopuistojen toteutuksessa aina suunnittelusta toteutukseen sekä elinkaaren aikaisten ylläpidollisten toimien aikana.

  Haluamme elvyttää alueet, jotka ovat poistuneet tai ovat poistumassa muusta elinkeinonharjoittamisesta valjastamalla alueet uusiutuvan energian tuotantoon. Aurinkovoimalan elinkaari on pitkä, yli 40 vuotta. Tämä mahdollistaa alueen pitkäaikaisen rauhoittamisen ja auttaa paikallisen biodiversiteetin palautumisessa.

  Ilmatar on vastuullinen omistaja


  Kehitämme


  Rakennamme


  Ylläpidämme, huollamme ja omistamme


  Välitämme energian asiakkaille