21.7.2022

Ilmatar Energy on sopinut 144,5 miljoonan euron rahoituksesta

Ilmatar on sopinut 144,5 miljoonan euron konsernitason lainasta merkittävältä eurooppalaiselta infrastruktuuriin keskittyneeltä velkarahoittajalta.

Järjestelyllä tuetaan ja kiihdytetään Ilmattaren kasvua pohjoismaiden johtavaksi pelkästään uusiutuvaa energiaa tuottavaksi yhtiöksi. Ilmattaren strategian mukaisesti yhtiö kehittää, rakentaa, omistaa ja hallinnoi uusiutuvan energian puistonsa ja myy tuotetun sähkön itse.

”Tämä merkittävä lainajärjestely tarkoittaa Ilmattarelle yhä vahvempaa asemaa niin suomalaisessa, pohjoismaisessa kuin eurooppalaisessakin uusiutuvan energian rakentamisessa ja tuotannossa. Kehitysputkessamme on jo rakenteilla olevan tuotannon lisäksi yli 2 200 megawattia maatuulivoimaa, olemme aloittamassa ensimmäiset aurinkovoimahankkeemme ja haluamme merkittäväksi tekijäksi myös merituulivoimassa. Olemme vakaasti matkalla kohti tavoitettamme, Pohjoismaiden johtavaa uusiutuvan energian tuottajayhtiötä”, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha Sarsama näkee.

Nyt tehdyn lainajärjestelyn myötä Ilmatar on koonnut kaikkiaan noin 750 miljoonaa euroa oman pääoman ehtoista ja velkarahoitusta kasvustrategiansa tueksi viimeisten alle kahden vuoden aikana. Kokonaissumma on merkittävä suomalaisella, pohjoismaisella ja eurooppalaisella tasolla ja sillä vauhditetaan vihreää siirtymää täysin markkinaehtoisesti.

”Tällä rahalla toteutetaan uusia hankeostoja ja rakentamista niin tuulivoiman kuin aurinkovoimankin tuotannossa, jota haluamme strategiamme mukaisesti omaan omistukseemme. Hankekehityksemme näkymät ovat erinomaiset tuuli- ja aurinkovoiman suhteen, ja onnistuimme hyvässä yhteistyössä rahoittajan kanssa sopimaan innovatiivisesta rahoituksen vakuusjärjestelystä”, Ilmattaren talous- ja rahoitusjohtaja Joonas Ekholm kertoo.

Ilmattaren tavoite on olla Pohjoismaiden johtava uusiutuvan energian tuottaja vuoteen 2027 mennessä tuuli- ja aurinkovoimaa tuottamalla. Hankkeita rahoitetaan niin vieraalla kuin omallakin pääomalla.

Tällä hetkellä Ilmattaren maatuulivoimahankkeita on kehitteillä yli 2 200 megawatin verran. Turbiinimääräksi käännettynä tämä tarkoittaa noin 325 turbiinia 22 eri suomalaisen kunnan alueille.

Ilmattaren aurinkovoimatuotanto alkaa jo ensi vuoden alkupuolella, kun yhtiön ensimmäinen aurinkopuisto valmistuu Joroisille. Aurinkovoimahankkeista on julkistettu myös Loimaalle rakennettava, jopa 130 MWp:n hanke, ja lisää teollisen mittakaavan aurinkovoimahankkeita tullaan julkistamaan tänä ja ensi vuonna sekä Suomessa että Ruotsissa.

Lisätiedot:

Mikko Niimes
viestintäpäällikkö
Ilmatar Energy Oy
+358 40 533 2931
[email protected]

ILMATAR

Ilmatar Energy Oy on suomalainen, 2011 perustettu energiayhtiö, joka tuottaa vain uusiutuvaa energiaa ja osallistuu arvoketjuun projektien ja tuotannon kaikissa vaiheissa – Ilmatar kehittää, rakentaa, omistaa ja hallinnoi tuuli- ja aurinkovoimapuistoja sekä myy näiden tuottaman sähkön.

Tavoitteena on lisätä pelkästään maatuulivoiman avulla suomalaista uusiutuvan energian tuotantoa 1 gigawatin kapasiteetilla vuoteen 2027 mennessä. Ilmattaren tuuli- ja aurinkopuistot rakennetaan markkinaehtoisesti ilman tukia ja omistamme tuulipuistomme niiden elinkaaren ajan.

Konserniimme kuuluvat useat hankekehitysyhtiöt sekä teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaava Ilmatar Service Oy. Konsernin omistavat ranskalaisen Omnes Capitalin hallinnoimat rahastot, yhtiön johto ja Ilmattaren perustajajäsenet.