12.5.2022

Ilmatar ja SJK yhteistyöhön – uusi palkinto tukee junioreita ja vastuullisuustyötä

Uusiutuvan energian yhtiö Ilmatar Energy Oy on Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi yhteistyökumppani. Hedelmänä syntyi uusi palkinto, joka tukee sekä SJK:n junioritoimintaa että paikallista vastuullisuustyötä.

Jo yhteistyöneuvottelujen ensihetkistä kävi selväksi Ilmattaren ja SJK:n arvomaailmojen ja käytännön toiminnan yhteneväisyys.

”Ilmattarella on lukuisia tuulivoimahankkeita Seinäjoella ja lähialueilla, haluamme olla läsnä tukemassa paikallista toimintaa osana yhteisöä. SJK on siihen mitä erinomaisin kumppani, sillä heidän toiminnassaan vastuullisuus huomioidaan kokonaisvaltaisesti”, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha Sarsama perustelee.

”Seinäjoen ympäristössä meillä on kehitettävien tuulipuistojemme alueilla sopimuskumppaneina satoja alueen maanomistajia. Yhteistyö SJK:n kanssa mahdollistaa muun muassa nuorison urheilumahdollisuuksien tukemisen, mikä on osa sitä paikallisuutta ja kasvollisuutta, miten haluamme näkyä ja toimia hankepaikkakunnillamme kaikkialla. Tuemme seudun kehittymistä pitkäjänteisesti”, Ilmattaren hankekehitysjohtaja Jussi Mäkinen kertoo.

SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki näkee yhteistyön merkittävänä askeleena seuransa ja yrityksensä vastuullisuuspolulla.

”Haluamme olla mukana ympäristöystävällisen maailman luomisessa, ja olemme tehneet sekä tulemme tekemään yhä vahvemmin vastuullisia, konkreettisia tekoja organisaatiossamme. Yksi esimerkki tästä on OmaSp Stadionin uusi, täysin kierrätettävä kenttäpinnoite, joka on ensimmäinen Veikkausliigassa. Olen erittäin iloinen, että pääsemme yhteistyöhön Suomen ja koko Euroopan mittakaavassa merkittävän uusiutuvan energian yhtiön, Ilmattaren, kanssa.”

Ilmatar palkitsee toukokuusta alkaen SJK:n pelaajistosta kuukauden pelaajan, joka saa osoittaa vastaanottamansa lahjoituksen puoliksi SJK:n junioritoimintaan ja paikallisen vastuullisuustyön hyväksi. SJK-junioreiden Respect-rahasto tukee vähävaraisia perheitä jalkapalloharrastuksen mahdollistamiseksi lapsille.

Ilmatar on suomalainen uusiutuvan energian yhtiö, jonka projektit tuovat monenlaisia hyötyjä paikallisittain myös Seinäjoella ja lähikunnissa. Tuuli- ja aurinkovoimapuistot rakennetaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa ja Ilmatar sitoutuu puistojensa omistajaksi koko niiden elinkaaren ajaksi.

LISÄTIEDOT

Sami-Petteri Kivimäki
Toimitusjohtaja
Seinäjoen Jalkapallokerho
[email protected]
+358 40 139 5780

Mikko Niimes
Manager, Communications & PR
Ilmatar Energy Oy
[email protected]
+358 40 533 2931

ILMATAR

Ilmatar Energy Oy on suomalainen, vain uusiutuvaa energiaa tuottava yhtiö. Ilmattaren tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia useilla gigawateilla lähivuosina kehittämällä, rakentamalla, omistamalla ja hallinnoimalla maa- ja merituulivoimapuistoja sekä aurinkovoimapuistoja Suomessa ja Pohjoismaissa.

Yhtiö myy tuottamansa sähkön kuluttaja-asiakkaille ja yrityksille.

Ilmatar Energyn pääkonttori on Helsingissä, lisäksi yhtiöllä on toimistot Oulussa, Tampereella, Maarianhaminassa sekä Malmössä.

SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho on menestyksellä, katsojamäärillä ja pelaajamäärillä yksi Suomen isoimpia jalkapalloseuroja, jonka ympärille rakennettu seurakonserni koskettaa suoraan tai välillisesti tuhansia ihmisiä päivittäin. Jalkapallossa sillä on miesten joukkueet Suomen kahdella korkeimmalla sarjatasolla, ja naisissa kolmannella sarjatasolla. SJK pyörittää lisäksi Suomen ensimmäistä seuravetoista jalkapallolukiota yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Lasten junioritoiminnasta vastaavan SJK-junioreiden kanssa, seurayhteisöön kuuluu yli 1000 lisenssipelaajaa ja koko seurakonserni työllistää ympärivuotisesti 60 ihmistä.

SJK on voittanut Suomen mestaruuden kaudella 2015 ja Suomen cupin 2016. Lisäksi sillä on useita muita saavutuksia ja mitaleita. Tällä kaudella SJK pelaa myös Euroopan seurajoukkuekilpailussa, kun se on mukana UEFA Europa Conference Leaguessa.

Seuran kotina toimii Seinäjoen Jouppilassa sijaitseva, moderni jalkapallostadion ja tapahtuma-areena OmaSp Stadion, ja sen vieressä oleva oma harjoituskeskus Wallsport Areena.

sjk.fi