6.6.2014

Ilmatar ja YIT perustavat yhteisen tuulipuistohankkeen

Pirkanmaan maakunnassa sijaitsevaan Punkalaitumen kuntaan on suunnitteilla noin 9 voimalan tuulipuistohanke yhteistyössä YIT:n ja Ilmatar Windpower Oyj:n kanssa. Hankkeen kaavoitusprosessi on aloitettu tänä keväänä kaavaa varten laadittavilla luontoselvityksillä. Tuulivoimahankkeelle perustetaan YIT:n ja Ilmattaren omistama yhteisyritys, joka tulee vastaamaan hankkeen etenemisestä.

”Haluamme olla vahvasti mukana kehittämässä uusiutuvia energiamuotoja ja vaikuttaa osaltamme tuulivoimakapasiteetin kasvuun. Suomessa on erinomaiset edellytykset tuulivoiman tehokkaampaan hyödyntämiseen niin tuuliolosuhteiden kuin energia- ja ilmastostrategiankin näkökulmasta katsottuna. YIT:n missiona on luoda parempaa elinympäristöä ja tuulipuistohanke istuu tähän erinomaisesti”, kertoo YIT:n tuulivoimaliiketoiminnasta vastaavan yksikön johtaja Harri Orko.

Mikko Toivanen, Ilmatar Windpower Oyj:n operatiivinen johtaja: ”Ilmatar kehittää, rakentaa ja omistaa parhaillaan useita tuulivoimapuistoja eri puolilla Suomea. Valittujen tuulipuistohankkeiden yhteiskehittäminen lisäarvoa tuovan kumppanin kanssa sopii tähän strategiaan erinomaisesti.”

Lisätietoja:

Mikko Toivanen, operatiivinen johtaja Ilmatar Windpower Oyj
0500 595471