27.7.2022

Ilmatar mukana arvovaltaisessa Eurooppa-foorumissa Turussa

Ilmatar Offshoren Ahvenanmaan-aluejohtaja Anna Häger puhuu Turussa elokuussa järjestettävän Eurooppa-foorumin paneelikeskustelussa Itämeren alueen merituulivoiman mahdollisuuksista yhdessä muiden huippuasiantuntijoiden kanssa.

Jo perinteeksi muodostuneessa Eurooppa-foorumissa kuullaan arvovaltaisia puheenvuoroja, kun muun muassa pääministeri Sanna Marin, ulkoministeri Pekka Haavisto ja Sitran Jyrki Katainen esiintyvät aiheinaan erilaisten toimialojen näkymät Suomessa ja Euroopassa.

Hägerin paneelikeskustelu kuullaan 24. elokuuta kello 10-11.15 Turun Radisson Blu Marina Palace -hotellissa. Hän keskustelee muiden huippuasiantuntijoiden kanssa otsikolla ”Local meets global in the European energy transition: Perspectives on offshore wind farms in the Baltic Sea”. Keskustelu käydään yhdessä professori Mika Järvisen, professori Kari Hyytiäisen ja maakuntainsinööri Anne Nummelan kanssa.

Anna Häger
Anna Häger. Kuva: Real Rastivo / Antti Rastivo

Ilmatar Energyn tytäryhtiötä Ilmatar Offshorea Ahvenanmaalla luotsaavan Anna Hägerin keskustelutilaisuus on ensimmäinen virallinen ohjelmanumero Eurooppa-foorumissa. Koko Eurooppa-foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä.

”On suuri kunnia päästä näin arvovaltaiseen seuraan. Haluan keskustelussa tuoda esiin suuren vastuun, joka liittyy uusiin ympäristöystävällisiin energiaratkaisuihin”, Anna Häger kertoo.

Eurooppa-foorumiin osallistuvat Suomen merkittävimmät päättäjät ja huippuasiantuntijat eri aloilta. Entisten ja nykyisten ministerien lisäksi tapahtumassa nähdään lukuisa joukko kansanedustajia ja europarlamentaarikkoja.

Åbo Akademin ja Turun yliopiston organisoima Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 24.–26. elokuuta. Se on Suomen politiikan jokavuotinen kauden avaus ja toimii kansalaisten ja päättäjien välillä keskustelun rakentajana. Tapahtumassa on tarkoitus käydä avointa ja tutkimuslähtöistä keskustelua Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta poliitikkojen, organisaatioiden, elinkeinoelämän edustajien, asiantuntijoiden ja kansalaisten välillä.

”Sanotaan, että keskinäinen ja yhteiskunnallinen luottamus on Pohjolan arvokkainta valuuttaa. Olen kuullut myös sanottavan merituulivoimasta, että se on uutta vihreää kultaa. Miten vältämme jämähtämästä aikaa vieviin, innovaation ja kehityksen pysäyttäviin prosesseihin, mutta emme myöskään sokaistu taloudellisista mahdollisuuksista – saati jatka nykyisellä kestämättömän energiatalouden tiellä? Näille kysymyksille olen uhrannut koko opiskelu- ja työurani. Ilmatar Offshorella pääsen toteuttamaan näitä asioita käytännössä, ja nyt saan oivan mahdollisuuden keskustella niistä merkittävällä Eurooppa-foorumilla”, Anna Häger jatkaa.

”Suomen tavoite on olla ilmastoneutraali vuoteen 2035 mennessä. Se edellyttää, että koko yhteiskunta myötävaikuttaa tavoitteen edistymiseen – eivät pelkästään poliitikot ja hallitusvallan käyttäjät vaan kaikki toimijat eri aloilta. Pohjoismailla on erittäin hyvät edellytykset toimia globaalina esimerkkinä energiamurroksessa, jonka toteutumisessa yhdistyvät yhteiskunnallinen luottamus, paikalliset voimavarat ja julkisten ja yksityisten kumppanuuksien synergiat. Tällainen energiamurrosmalli voi toimia vientituotteena, joka on lähes yhtä arvokas kuin tuulivoimalla tuotettu energia.”

Lisätiedot:

Anna Häger
aluejohtaja
Ilmatar Offshore AB
+358 40 14 67 221
[email protected]

Nina Tynkkynen
Turun Eurooppa-foorumin vastuuhenkilö
ympäristöhallinnon ja politiikan professori
Yhteiskunta- ja kauppatieteiden tiedekunta, Åbo Akademi
+358 50 440 04 06
[email protected]