26.2.2024

Ilmatar muutti uuteen ikoniseen pääkonttoriin – tiloissa näkyy vastuullisuus, työskentelytilojen monipuolisuus ja Alvar Aallon kädenjälki

Ilmattaren pääkonttori on muuttanut uusiin tiloihin Helsingissä. Uusi pääkonttori sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa ”Sokeripalassa” Katajanokalla, osoitteessa Kanavaranta 1, 00160 Helsinki, rakennuksessa, joka on yksi kaupunkikuvan tunnistettavimpia maamerkkejä. Ilmattaren käytössä ovat rakennuksen neljäs ja viides kerros.

Kuva: Newsec

Moderni työympäristö tarjoaa henkilöstölle parhaat mahdolliset puitteet tehdä työtään yhdessä kollegoidensa kanssa, ja edistää puhdasta siirtymää. Uudessa pääkonttorissa on enemmän ja monipuolisempia tiloja yhteistyölle ja neuvotteluille tukemaan kasvavan yhtiön tarpeita. Rakennus on uniikki, suomalaisen suunnittelun mestariteos, siksi se sopii hyvin osaksi Ilmattaren tarinaa, henkeä ja toimintatapaa. Uudet avarat ja valoisat tilat luovat inspiroivan työympäristön.

Uusi toimistomme tarjoaa monia uusia ominaisuuksia asiantuntijoidemme tunnetusti laadukkaan työn tukemiseksi. Saamme väkemme nopean kasvupyrähdyksemme jälkeisen tilahaasteen jälkeen Helsingissä saman katon alle. Voimme tarjota muun muassa oman työpisteen jokaiselle työntekijälle ja riittävästi neuvotteluhuoneita, jotka mahdollistavat sujuvat neuvottelut eri toimistojen ja maiden välillä. Rakennuksessa avataan myös ravintola, jonka kanssa teemme yhteistyötä esimerkiksi järjestettävien tilaisuuksien muodossa. Lisäksi tarjoamme hyvät pyöräparkkimahdollisuudet ja pukeutumistilat, saamme myös yhteiskäyttöautomme parkkipaikoilleen ja lataukseen. Kokeilemme hiljaisen tilan käyttöä ja hankimme useita äänieristettyjä neuvottelukoppeja puhelu- ja palaverikäyttöön, Ilmattaren henkilöstöjohtaja Anna-Maria Palmroos kertoo.

Ilmatar kiinnittää vastuullisuuteen erityishuomiota uusissa toimitiloissaan. Kierrätys on keskeisessä asemassa, ja toimintaa kehitetään niin, että toimiston hiilijalanjälki pienentyy entisestään myös jatkossa. Lempinimellä ”Sokeripala” tunnettu, Alvar Aallon suunnittelema ikoninen rakennus on pian myös sertifioitu vastuullisuutensa ansiosta.

BREEAM Excellent -ympäristösertifikaatti on enää pisteestä kiinni. Kunhan saamme vedenkäyttöön liittyen viimeiset laitteet alihankkijaltamme asennetuiksi, lähetetään hakemus. BREEAM-sertifikaatti kertoo, että kiinteistö on huomioinut erinomaisella tavalla kestävän kehityksen ja kiinteistön käyttäjien hyvinvoinnin. Lisäksi Kanavaranta 1 on jo toista vuotta käyttänyt energialähteinään hiilivapaasti tuotettua sähköä, kaukolämpöä ja -kylmää, kiinteistön hallinnasta vastaavan Newsecin kiinteistöpäällikkö Jarno Aalto kertoo.

Helsingin rautatieasemalta Ilmattaren päätoimistolle on matkaa noin kilometrin verran ja julkisista liikennevälineistä lähimmäksi tuo raitiovaunu 4.

Kuva: Newsec