21.3.2023

Ilmatar on hankkinut oikeudet rakentaa 35 uutta tuulivoimalaa Suomeen

Ilmatar on hankkinut Pahkakosken ja Jäkäläkankaan maatuulivoimahankkeiden oikeudet saksalaiselta Alterricilta. Iin Pahkakoskelle rakennetaan 30 turbiinia n. 200 MW nimellisteholla ja Karvian Jäkäläkankaalle viisi turbiinia n. 30 MW nimellisteholla.

Ilmatar Energy ja Alterric Internationale Beteiligungs GmbH ovat sopineet merkittävästä kaupasta koskien tuulivoimahankkeiden oikeuksia. Nyt toteutunut hankeoikeuksien kauppa tukee kummankin yhtiön strategiaa, jossa Ilmatar keskittyy pohjoismaisille uusiutuvan energian markkinoille ja Alterric keskieurooppalaisille markkinoille.

– Näiden hankkeiden hankinta on osoitus Ilmattaren ilmiömäisestä kyvystä löytää ja hankkia kohteita tukemaan huimaa kasvuamme tiukassakin markkinatilanteessa, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström sanoo.

Nyt viimeisteltiin kaupan toinen osa, sillä Jäkäläkankaan tuulivoimahanke siirtyi Alterricilta Ilmattaren portfolioon viime vuoden toisella neljänneksellä (Q2/2022).

Jäkäläkankaan hanke on osa Ilmattaren rakennuttamaa neljän tuulivoimapuiston kokonaisuutta. Rakennustyöt ovat käynnissä ja puisto on näillä näkymin valmis vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Yhteensä Ilmattarella on tällä hetkellä 350 MW edestä uutta kotimaista tuulivoimatuotantoa rakenteilla. Pahkakosken hankkeen osalta investointipäätöksen valmistelut ovat käynnissä.

– Pahkakoskelle nousee 30 kappaletta turbiineja. Kyseessä on merkittävän kokoluokan uusiutuvan energian hanke, jolla on merkittäviä vaikutuksia aluetalouden, vihreän siirtymän ja Suomen hiilineutraaliustavoitteiden hyväksi. Jäkäläkankaan puistoon rakennutamme viisi turbiinia. Näissä puistoissa tullaan tuottamaan noin 1 % Suomen vuotuista sähkönkulutuksesta vastaava määrä puhdasta, hiilivapaata ja ennen kaikkea kotimaista sähköä, Ilmattaren projektiliiketoiminnan johtaja Erkka Saario kertoo.

Lisätietoja:

Juha-Pekka Weckström
toimitusjohtaja
Ilmatar Energy Oy
+358 400 564 754


Erkka Saario
VP Projects
Ilmatar Energy Oy
+358 40 355 7007

ILMATAR ENERGY OY

Ilmatar on vuonna 2011 perustettu, pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä pohjoismainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Ilmatar Energyn liiketoiminta-alueita ovat uusiutuvan energian tuotanto sekä hankkeiden kehittäminen, rakentaminen ja ylläpito.

Ilmatar omistaa hankkeensa niiden jopa 40-vuotisen elinkaaren ajan. Ilmattaren eri vaiheissa olevien maa-, merituuli- ja aurinkovoimahankkeiden yhteenlaskettu tuotantoteho Pohjoismaissa on 20 GW.

Ilmattarella on toimistot Helsingissä, Malmössä, Maarianhaminassa, Tampereella ja Oulussa.