16.10.2019

Ilmatar on ostanut Humppila-Urjalan tuulivoimapuiston rakentamisoikeudet Voimamylly Oy:ltä

Humppila-Urjalan tuulivoimapuisto rakennetaan vuosina 2020–2021 ilman valtion tukea. Valmistuessaan puisto tuottaa uutta puhdasta energiaa Suomen sähköverkkoon 40–50 MW nimellisteholla.

Helsinki, 16.10.2019 – Ilmatar on ostanut Humppila-Urjalan tuulivoimapuiston rakentamisoikeudet Voimamylly Oy:ltä. Puisto rakentuu yksityisten maanomistajien maille Humppilan ja Urjalan rajalle, valtateiden 2 ja 9 koillispuolelle. Tuulivoimapuisto rakennetaan vuosina 2020–2021 ilman valtion tukea.

”Ilmatar on suomalaisen tuulivoimatuotannon pioneereja, ja Humppila-Urjalan tuulivoimapuisto on hieno lisäys voimakkaasti kasvavaan hankeportfolioomme. Puisto tuottaa valmistuessaan puhdasta energiaa Suomen sähköverkkoon,” kommentoi hankkeen rakennuttajapäällikkö, Ilmattaren Petri Ainonen.

Hankkeen toteutuksesta vastaa Ilmatar Energyn kokonaan omistama tytäryhtiö. Tuulivoimapuistoon rakentuu kuudesta kahdeksaan tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on 210 metriä. Valmistuessaan Humppila-Urjalan tuulivoimapuisto tuottaa puhdasta energiaa Suomen sähköverkkoon 40–50 MW nimellisteholla.

”Tuulivoimapuisto työllistää rakentamisvaiheessa kymmeniä henkilöitä. Tällä hetkellä etsimme hankkeelle urakoitsijaa ja kilpailutamme laitevalmistajia,” Ainonen kertoo.

Uusiutuvaan energiaan keskittynyt Voimamylly Oy on perustettu vuonna 2012.

”Voimamylly Oy on tyytyväinen, että se sai toteuttajaksi Suomessa kokeneen tuulivoimatuotannon tekijän. Hanke on varmoissa käsissä. Humppila-Urjalan tuulivoimahankkeen rakentamisen myötä seutukunta ottaa jälleen askeleen uusiutuvan energiatuotannon puolesta ja puhtaamman ympäristön hyväksi. Humppila ja Urjala ovat tehneet hyvää yhteistyötä kehitysvaiheessa Voimamyllyn kanssa, kiitos siitä. Yhteistyö jatkuu varmasti hyvänä Ilmattaren kanssa, kun energiantuotanto alkaa,” kommentoi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Immo Sundholm.

Ilmatar Energy rakentaa parhaillaan myös Suomen suurinta tuulivoimapuistoa Piiparinmäelle, Pyhännän ja Kajaanin alueelle.

Lisätietoja

Petri Ainonen

Rakennuttajapäällikkö, Ilmatar Windpower Oyj

[email protected]

+358 40 847 3364