4.10.2012

Ilmattarella on 15 uutta vuokrasopimusta Haminan alueella

Lehdistötiedote

Ilmatar Windpower Oyj:n haminalainen tytäryhtiö Ilmatar Hamina Oy solmi 15 uutta maanvuokraussopimusta Haminassa 11.9.2012 järjestetyssä tilaisuudessa.

Nyt kun Ilmattarella on 15 uutta vuokrasopimusta Haminan alueella, se laajentaa Haminan hankealuettaan niin, että se kattaa koko maakuntakaavassa tuulivoimantuotantoon suunnitellun alueen.

”Alue kasvaa joka päivä, kun uusia allekirjoitettuja sopimuksia tulee postissa”, Ilmattaren operatiivinen johtaja Mikko Toivanen sanoo.

Aiemmin tänä vuonna Ilmatar on jo solminut maanvuokrasopimukset noin 70 kiinteistöstä Neuvottoman alueella. Ilmatar tutkii mahdollisuuksia rakentaa tänne 20 tuuliturbiinia.

Tässä vaiheessa vuokratut tontit tulevat tutkimuskäyttöön. Tässä vaiheessa arvioidaan tuuliturbiinien vaikutukset ympäristöön. Ilmatar selvittää myös vuokratonttien mahdolliset ympäristöarvot, jotka liittyvät kasvillisuuteen, eläimistöön ja kulttuuriperintöön.

YVA- ja osayleiskaavaprosessit ovat parhaillaan käynnissä alueella. Puiston arvioitu rakentamisaika sijoittuu vuodelle 2014.

Lisätietoja Neuvottoman tuulipuistohankkeesta: Mikko Toivanen 0500 595 471 Lisätietoja maanvuokrauksesta: Teemu Loikkanen 0400 565 849