27.1.2022

Järvikylän yrtit ja salaatit kasvavat Ilmattaren sähköllä

Järvikylä-brändin yrtit ja salaatit kasvatetaan nyt Ilmattaren tuottaman tuulisähkön voimalla. Famifarm on siirtynyt käyttämään Ilmattaren tuottamaa kotimaista tuulisähköä vuoden 2022 alusta.

Ilmattaren ja Famifarmin yhteistyön syy on ilmeinen: Jatkuva kehittäminen ja vastuullisuus ovat Järvikylän salaatti- ja yrttibrändien takana olevan savolaisen perheyrityksen arvoja, jotka määrittävät yrityksen päivittäisiä valintoja.

”Me Järvikylässä haluamme tukea kiertotalouden periaatteita ja vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä. Vihreä energia on tärkeä osa toimintaamme. Meillä on pihassamme oma lämpölaitos, jossa polttoaineena käytämme turvetta ja haketta, ja jonka energialla lämmitämme kasvihuoneitamme. Käytössämme on myös vuonna 2018 rakennetut aurinkopaneelit. Vuoden 2022 alusta lähtien myös ostettava sähköenergia on kotimaisesti tuotettua vihreää tuulisähköä. Näillä keinoilla minimoimme hiilijalanjälkeämme ja tuemme kotimaista energiantuotantoa”, toteaa Famifarmin toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr.

Vuoden 2022 alusta alkaen Järvikylän käyttämä sähköenergia tulee 100-prosenttisesti Ilmattaren Suomessa tuottamasta tuulivoimasta. Yhteistyöllä Famifarm tukee osaltaan Ilmattaren työtä uusien päästöttömien sähköratkaisujen kehittämisessä ja uusiutuvan energian rakentamisessa Suomeen. Se tarkoittaa elinvoimaisempaa Suomea ja puhtaampaa tulevaisuutta – Järvikylälle, Ilmattarelle ja meille kaikille.

”Olemme ylpeitä siitä, että yritysasiakkaamme tekevät Järvikylän lailla kestäviä ja taloudellisesti järkeviä valintoja, jotka edesauttavat yhteistä tavoitettamme kohti hiilivapaata yhteiskuntaa”, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha Sarsama iloitsee.

Järvikylä valitsi Ilmattaren uusiutuvan energian sähköntoimittajakseen.
Järvikylä valitsi Ilmattaren uusiutuvan energian sähköntoimittajakseen.

Keskimääräinen Järvikylän salaatti- tai yrttituotteen hiilijalanjälki oli vuonna 2019 0,3kg CO₂eqv (Famifarm Oy:n vastuullisuusraportti 2019). Tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeä 30 prosenttia vuoteen 2023 mennessä. Seuraavina toimenpiteinä ovat oman polttolaitoksen käytön tehostaminen sekä poltettavan turpeen korvaaminen hakkeella.

Lisätietoja:

Juha Sarsama

Toimitusjohtaja, Ilmatar Energy Oy

Caroline Grotenfelt-Fyhr

Toimitusjohtaja, Famifarm

Ilmatar

Ilmatar Energy Oy on suomalainen energiayhtiö, joka tuottaa vain uusiutuvaa energiaa ja osallistuu tuulivoiman arvoketjuun projektien ja tuotannon kaikissa vaiheissa: Ilmatar Energy myy uusiutuvaa energiaa kuluttaja-asiakkaille ja yrityksille. Lisäksi Ilmatar Energy rakentaa, omistaa ja hallinnoi tuulivoimapuistoja lisätäkseen suomalaista uusiutuvan energian tuotantoa 1 gigawatin kapasiteetilla vuoteen 2027 mennessä. Ilmatar Energyn pääkonttori on Helsingissä.

Järvikylä

Järvikylän kartanon 10. isäntä, Karl Grotenfelt, perusti Famifarm Oy:n vuonna 1987, jolloin vuodesta 1674 samalle suvulle kuuluneen kartanon navetan vintille rakennettiin ensimmäinen kasvihuone. Tänä päivänä Kallen unelma sukutilan ja sitä ympäröivän maaseudun elävöittämisestä on toteutunut: kasvihuoneet toimivat sulassa sovussa muun maataloustoiminnan kanssa, ja Järvikylän kartanossa Joroisissa Järvikylän tuotteiden parissa työskentelee kokoaikaisesti 130-140 henkeä. Myös Kallen lapset, sisarukset Albert ja Caroline, ovat aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa.