5.3.2020

Juha Sarsamasta Ilmatar Windpowerin toimitusjohtaja

Sijoitusyhtiö Panostaja Oyj:stä Ilmattaren johtoon siirtyneellä Sarsamalla on pitkä kokemus kasvuyritysten johtamisesta ja kehittämisestä. Sarsaman osaaminen tukee Ilmattaren voimakasta kasvua suomalaisen tuulivoimarakentamisen pioneerina. 

Ilmatar Windpowerin hallitus on nimittänyt Juha Sarsaman yhtiön toimitusjohtajaksi. Sarsama aloitti tehtävässään 2.3.2020. Sarsama siirtyi Ilmatar Windpowerin palvelukseen sijoitusyhtiö Panostaja Oyj:stä, jossa hän työskenteli pitkään toimitusjohtajana ja sittemmin sijoitusjohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä. 

Sarsama toimii lisäksi muun muassa liikejuridiikkaan erikoistuneen Fondia Oyj:n hallituksen puheenjohtajana ja Keskuskauppakamarin hallituksen jäsenenä. Koulutukseltaan hän on OTK Helsingin yliopistosta ja hänellä on M.Sc. tutkinto Bostonin yliopistosta (Bryssel).

”Niin Euroopan unionin ilmasto- ja ympäristöohjelma Green Deal kuin Suomen hallituksen 2030-tavoitteet kertovat siitä, kuinka keskeisiä energiakysymykset ovat tulevaisuutemme kannalta. Olen erittäin innoissani ja nöyränä tämän mahdollisuuden edessä. On hienoa päästä tekemään töitä puhtaan energian ja ilmaston eteen sitoutuneiden huippuosaajien kanssa”, Sarsama kertoo. 

Tuulivoima on voimakkaasti kasvava ja kehittyvä toimiala, ja uusia suurhankkeita rakennetaan markkinaehtoisesti ilman valtion tukea. Ilmattaren kokemus ja osaaminen ovat skaalattavissa seuraavalle tasolle, ja kasvun tavoitteleminen on monella tapaa mielekästä. Myös sijoittajien kasvava kiinnostus uusiutuvia energiamuotoja kohtaan tuo alalle lisää dynamiikkaa”, Sarsama jatkaa.

Ilmattaren tavoitteena on rakentaa 1 000 MW lisää puhdasta energiaa Suomeen seuraavan viiden vuoden aikana. Tällä hetkellä rakenteilla on muun muassa valmistuessaan Suomen suurin tuulivoimapuisto Pyhännälle Piiparinmäkeen. Tulevista hankkeista käynnistymässä on esimerkiksi Alajärven Louhukankaan ja Möksyn tuulivoimapuisto, joka tulee valmistuessaan olemaan yksi Suomen suurimmista hankekokonaisuuksista.

Ilmatar tekee hankekohtaista yhteistyötä kokeneiden kansainvälisten sijoitusyhtiöiden, kuten ranskalaisen Omnes Capitalin kanssa. Tästä konkreettisin esimerkki on Ilmatar Energy Oy, josta Ilmatar Windpower omistaa 30 prosenttia.

”Ilmatar on edennyt yhtiönä siihen pisteeseen, että kasvumme tarvitsee tuekseen uudenlaista johtamisosaamista ja -kokemusta. Juha Sarsaman nimi nousi esiin heti hakuprosessin alussa, ja iloksemme tämä nimitys toteutui. Juha tuo uutta osaamista koko alalle ja on erinomainen henkilö kehittämään laajaa, tuulivoimatuotannon ja -myynnin kaikilla osa-alueilla toimivaa projektiorganisaatiotamme uuteen kasvuun vaiheeseen. Toimitusjohtajana työskennellyt Erkka Saario vastaa jatkossa yhtiömme hankekehittämisestä”, kertoo Ilmatar Windpowerin hallituksen puheenjohtaja Kalle Pykälä.