23.1.2023

Kaupallinen tuotanto käyntiin Humppila-Urjalan tuulipuistossa

Ilmattaren ensimmäinen uuden strategian mukainen tuulipuisto käynnisti kaupallisen tuotannon 17. tammikuuta 2023. Puhdasta sähköä tuotetaan vuosittain noin 60 GWh – määrä kattaa noin 5 000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkön tarpeen.

Ilmattaren Humppila-Urjalaan Pirkanmaan ja Satakunnan rajalle rakentama kuuden turbiinin ja 26 MW:n tuulivoimapuisto on aloittanut kaupallisen sähköntuotannon. Vuosituotantona saadaan noin 60 GWh puhdasta, uusiutuvaa energiaa.

Humppila-Urjalan puisto on merkittävä saavutus Ilmattarelle matkalla kohti Pohjoismaiden merkittävimpiä energiayhtiöitä, se on ensimmäinen pysyvästi yhtiön omaan omistukseen rakennettu ja kaupallisen tuotannon aloittanut tuulipuisto.

– Tuulipuisto tuottaa vuosittain sähköä noin 5 000 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutuksen verran, Ilmattaren rakennuttamisesta vastaava johtaja Petri Ainonen kertoo.

Aiemmin Ilmatar on rakentanut Suomen suurimman, Piiparinmäen 211 MW:n tuulipuiston, jonka kaupallista käynnistämistä juhlittiin avajaisissa syyskuun lopussa 2022. Piiparinmäen tuulipuisto myytiin Glennmont Partnersille 27.9.2019.

Yhtiön omassa kehityksessä, rakenteilla ja tuotannossa oleva maatuulivoima- ja aurinkovoimakapasiteetti on Suomessa yli 8 GW ja Pohjoismaissa tuuli- ja aurinkovoimahankkeita on kehitteillä yhteensä 20 GW, kun merituulivoimahankkeet lasketaan mukaan.

Vuonna 2023 Ilmattarelle valmistuu kaupalliseen käyttöön kuusi maatuulivoimapuistoa ja yhteensä 48 turbiinia pelkästään Suomessa Humppila-Urjalan puiston lisäksi.

– Kun rakennamme osankin 20 gigawatin kehitysportfoliomme hankkeista valmiiksi, olemme merkittävä itsenäinen sähköntuottaja Pohjoismaissa, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström sanoo.

Lisätietoja:

Juha-Pekka Weckström
toimitusjohtaja
Ilmatar Energy Oy
+358 400 564 754

Mikko Niimes
viestintäpäällikkö
Ilmatar Energy Oy
+358 40 533 2931

ILMATAR ENERGY OY

Ilmatar on vuonna 2011 perustettu, pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä pohjoismainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Ilmatar Energyn liiketoiminta-alueita ovat uusiutuvan energian kehittäminen, rakentaminen ja ylläpito sekä sähkön myyminen kuluttajille ja yritysasiakkaille.

Ilmatar omistaa hankkeensa niiden jopa 40-vuotisen elinkaaren ajan. Ilmattaren eri vaiheissa olevien maa-, merituuli- ja aurinkovoimahankkeiden yhteenlaskettu nimellisteho Pohjoismaissa on 20 GW.

Ilmattarella on toimistot Helsingissä, Malmössa, Maarianhaminassa, Tampereella ja Oulussa.