19.4.2021

Konepajayhtiö Veme siirtyy Ilmattaren tuulivoimaan: Tuotannon päästöt vähenevät merkittävästi

Ilmatar vastaa jatkossa Vemen noin 10 000 m2:n toimitilojen sähköntuotannosta. Muutos tukee Vemen ympäristötavoitteita, sillä yhtiön päästöt vähenevät jopa 209 tonnia CO2ekv vuodessa.

Tuulisähköön vaihtaminen pienentää Vemen tuotannon ja toimitilojen hiilijalanjälkeä merkittävästi ja on iso askel kohti hiilineutraaliutta. Ympäristökuormituksen vähentäminen tuotantoketjun kaikilla osa-alueilla on tärkeä osa konepajayhtiön ympäristötavoitteita. 

”Haluamme omalla toiminnallamme taata ympäristön kestävän kulutuksen ja vaihtaminen Ilmattaren tuulisähkösopimukseen on tässä merkittävässä osassa. Siirtymällä uusiutuvaan ja puhtaaseen tuulivoimaan olemme taas askeleen lähempänä omia ympäristötavoitteitamme. Yritysten ei tulisi suhtautua kestäviin valintoihin velvollisuutena, vaan nähdä ne myös helposti toteutettavina mahdollisuuksina parempiin tuloksiin. Uskon, että tämänkaltaiset valinnat parantavat kilpailukykyämme entisestään”, Veme Oy:n toimitusjohtaja Lasse Aaltonen kommentoi.

Tuulisähköön vaihtaminen vähentää yrityksen päästöjä merkittävästi

Sähkösopimuksen vaihtaminen uusiutuvaan ja puhtaaseen lähienergiaan on merkittävä ilmastoteko, joka voi vähentää pienenkin yrityksen päästöjä jopa tuhansia kiloja vuodessa. Ilmattaren toimitusjohtajan Juha Sarsaman mukaan yhä useammat yritykset ovatkin siirtyneet käyttämään uusiutuvaa energiaa tuotannossaan. 

”Ilmastonmuutoksen torjunta ja hiilineutraalisuuden saavuttaminen vaativat tekoja kaikilta toimijoilta, mutta yksityisten yritysten panos on erityisen merkittävä. Vastuullisuus on samalla yhä tärkeämpi kilpailutekijä. Mitä nopeammin yritykset siirtyvät kestävään tuotantoon, sitä helpompi niiden on vastata tulevaisuuden vaatimuksiin”, Sarsama korostaa.

Kun organisaatiot vaihtavat kotimaiseen tuulisähköön, osoittavat he samalla tukensa tuulivoiman lisärakentamiselle. Tuulisähkön lisääntyminen kasvattaa Suomen energiaomavaraisuutta, tuo investointeja sekä edistää Suomen taloutta ja kilpailukykyä. 

Ilmatar rakentaa parhaillaan tuulipuistoja muun muassa Kurikan Rasakankaalle ja Humppila-Urjalan alueelle. Lisäksi yhtiö valmistelee useita muita tuulivoimahankkeita eri puolilla Suomea. Lue lisää tuulisähkösopimuksistamme.