Tutustu tuulisähköön

Vuosi tuulisähköä sekasähkön sijaan vastaa hiilijalanjäljeltään:

*Keskiverto 2 hengen talous (lähde: Sitra)

2500

litraa kauramaitoa lehmänmaidon sijasta

2

Vuoden lounaat

12500

kilometriä uudehkolla henkilöautolla

6

edestakaista lentoa Helsingistä Pariisiin

Miten voin liittyä mukaan?

Tuulivoima on uusiutuvan energian lähteistä paras, sillä se on 100 % päästötöntä. Siksi Ilmatar myy vain ja ainoastaan tuulisähköä, ei hiilivoimalla, maakaasulla, vesivoimalla tai muilla tavoilla tuotettua sähköä kuten perinteiset energiayhtiöt. Mitä enemmän saamme kaltaisiasi ihmisiä joukkoomme, sitä enemmän voimme rakentaa lisää tuulivoimaa ja auttaa maailmaa pysymään kestävän energiatalouden tiellä.

  1. Haluatko saada lisää tietoa Ilmattaren puhtaasta tuulienergiasta, joka vähentää maailman hiilikuormaa pysyvästi? Seuraa Ilmatarta sosiaalisessa mediassa ja haasta ystäväsi mukaan Ilmattaren kannattajiin. Jokainen tykkäys ja jako on kannanotto ilmaston puolesta.

    Facebook Instagram Twitter Linkedin

  2. Sanoista tekoihin! Tee Ilmatar sähkösopimus helposti. Me huolehdimme vanhan sopimuksen siirrosta puolestasi. Helppoa ja kätevää! Samalla pienennät hiilijalanjälkeäsi yli 5 % vain parissa minuutissa. Voit tehdä sähkösopimuksen sivun yläosassa muutamassa minuutissa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Jos haluat lisätietoa ennen sopimuksen tekoa, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

    Mitä enemmän saamme kaltaisiasi ihmisiä joukkoomme, sitä enemmän voimme rakentaa lisää tuulivoimaa ja auttaa maailmaa pysymään kestävän energiatalouden tiellä. Ilmattaren kautta sitoutudut ostamaan sähköä uudesta, vielä rakentamattomasta tuulivoimapuistosta. Aidosti uusiutuvan tuulivoiman lisärakentaminen on ainoa tapa korvata saastuttavat tuotantomuodot ja ratkaista sähköntuotannon päästökysymys.

Tuulisähkö on edullista.

Tuulivoiman hinta, samoin kuin sähkön hinta, muodostuu kolmesta osasta: sähköenergian hinnasta, sähkönsiirron hinnasta ja veroista. Jokainen osa muodostaa yleensä noin kolmanneksen kokonaishinnasta. Voit verrata Ilmattaren tuulisähkön hintaa nykyiseen sopimukseesi tarkastamalla sähköenergialaskustasi perusmaksun (€/kk) ja energiamaksun (snt/kWh).

Päätöksilläsi voit vaikuttaa kuluttamasi sähkön alkuperään. Vastuullinen valinta ei ole kallis, mutta sen merkitys tulevaisuudelle on merkittävä. Valitessasi Ilmattaren tuulisähkön teet valinnan puhtaan energian lisäämisestä Suomeen. Mitä enemmän suomalaisia koteja siirtyy Ilmattaren tuulisähköön, sitä enemmän Ilmatar rakentaa lisää tuulipuistoja, joilla se tuottaa lisää puhdasta tuulisähköä.

Vaivattomin keino kantaa vastuuta tulevaisuudesta ja maailman tilasta on tehdä tuulisähkösopimus Ilmattaren kanssa.

Vertaa sähkön hintaa Energiaviraston Sähkön hintavertailu -palvelusta.

Mitä eroa on sopimustyypeillämme?

Sopimustyypit eroavat toisistaan voimassaolon ja hinnoittelun suhteen.

Toistaiseksi voimassaoleva: sähkönmyyntisopimus tehdään Ilmattaren ja asiakkaan välillä toistaiseksi voimassaolevana. Sähköenergian hinta ja perushinta ovat etukäteen tiedossa. Noudatamme sähkömarkkinalakia ja ilmoitamme hinnan muutoksesta aina vähintään 1 kuukautta ennen uuden hinnan voimaanastumista.

  • Määräaikainen (esim. 1-vuoden määräaikainen sopimus): sähkönmyyntisopimus tehdään ennalta sovitulle ajanjaksolle voimassaolevaksi ja sopimus päättyy määräajan umpeuduttua. Hinta on kiinteä sopimuskauden ajan. Ennen sopimuksen päättymistä lähetämme sinulle tarjouksen uudesta sopimuksesta. Määräaikainen sopimus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana mikäli uutta määräaikaista sopimusta ei tehdä.

  • Pörssisidonnainen (Ilmatar Tuuli Spot tunti): pörssisähkösopimus on sopimus, jossa sähkön hinta muodostuu sopimuksessa määritellyn kaavan mukaan. Pörssisidonnainen sopimus on hinnoittelussaan sidottu Pohjoismaiden sähköpörssi Nord Poolin tunneittain vaihtuvaan vuorokausimarkkinahintaan (spot-tuntihinta) tai näistä laskettavaan keskihintaan (esim. kuukausikeskihinta). Hinta on muuttuva ja määräytyy jälkikäteen. Asiakas maksaa sähköstä sopimuksen mukaisen pörssihinnan, johon lisätään Ilmattaren asettama välityspalkkio tai marginaali sekä perusmaksu. Pörssisähkösopimus voi olla toistaiseksi voimassaoleva tai määräaikainen.

Haluan kuulla lisää.

Kyllä, kiitos. Minua kiinnostaa Ilmattaren tuottama puhdas tuulienergia, joka vähentää maailman hiilikuormitusta jatkuvasti. Olkaa hyvä ja lähettäkää lisätietoa Ilmattaren tuulisähköstä.