16.2.2024

Keskustelutilaisuus 18.3.24: Puhdas siirtymä ei odota – nyt tarvitaan lisää ymmärrystä ja hyväksyntää

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan puhtaasta siirtymästä WEC Finlandin, Ilmattaren, Gasgrid Finlandin ja Kari&Pantsarin järjestämään Puhdas siirtymä ei odota – nyt tarvitaan lisää ymmärrystä ja hyväksyntää -tilaisuuteen maanantaina 18.03.2024 klo 09.00 alkaen. Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa kuulemme ajatuksia herättävää keskustelua eri alojen asiantuntijoilta eri näkökulmista.

Puhdas energiasiirtymä on kriittinen osa globaalia, eurooppalaista ja suomalaista pyrkimystä kohti kestävämpää tulevaisuutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Maamme geopoliittinen sijainti, vahva teknologinen osaaminen ja poliittinen tuki tarjoavat erinomaiset edellytykset Suomelle olla edelläkävijä puhtaan energian alalla. Puhdas siirtymä tarjoaa suuria mahdollisuuksia eri liiketoiminnoille. Mahdollisuuksien lisäksi siirtymä aiheuttaa solmuja, jotka on nyt nostettava keskusteluun.

Puhtaaseen siirtymään liittyvät investoinnit herättävät ymmärrettävästi voimakkaita tunteita ja niiden suuruutta on vaikea laittaa oikeaan perspektiiviin. Ihmisillä on oikeus saada monipuolista ja oikeaa tietoa, jotta he voivat muodostaa mielipiteensä ja tehdä esimerkiksi omia alueitaan koskevia päätöksiä. Myös media on keskeisessä vastuussa faktoihin perustuvan tiedon välittäjänä. Muuan muassa näistä syistä on tärkeä lisätä eri toimijoiden välistä avointa keskustelua ja ymmärrystä puhtaaseen siirtymään vaikuttavista tekijöistä.

Tapahtuman tarkoituksena on keskustella avoimesti puhtaan siirtymän etenemisen haasteista:

  • Miksi puhdas siirtymä on vaikea hyväksyä?
  • Miksi keskustelu junnaa paikoillaan?
  • Mikä on eri toimijoiden rooli puhtaan energiasiirtymän mahdollistajina ja toteuttajina?
  • Mikä on eri toimijoiden välisen yhteistyön merkitys, jotta varmistetaan tehokas, oikeudenmukainen ja kaikkia hyödyttävä siirtymä?
  • Mitkä ovat haasteet, jotka puhdas siirtymä tuo mukanaan?
  • Kuinka eri toimijat voivat edistää puhdasta siirtymää aina energiantuotannosta kulutukseen?

Tilaisuus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia energiasektorin puhtaasta siirtymästä, vaihtaa ajatuksia sekä verkostoitua alan johtavien asiantuntijoiden ja vaikuttajien kanssa. Keskustelua käydään alustuksin ja paneelikeskusteluin. Varaamme aikaa myös kysymyksille, joita voi lähettää etukäteen kysymyslomakkeen kautta!

Tilaisuuteen voit osallistua joko paikan päällä Oodin Maijansalissa tai striimin välityksellä. Paikat tilaisuuteen täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Tervetuloa mukaan!