Puhtaampi tulevaisuus alkaa jo tänään

Ilmatar Energy Oy

Ilmatar on vuonna 2011 Suomessa perustettu pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä, pohjoismainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Liiketoiminta-alueitamme ovat uusiutuvan energian, erityisesti tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden kehittäminen, rakentaminen, omistaminen ja TCM-toiminnot.

Ilmattaren uusiutuvan energian puistot rakennetaan markkinaehtoisesti ilman tukia ja omistamme puistomme koko niiden elinkaaren ajan.

Ilmattaren omistavat sen perustajat, yksityiset sijoittajat, Omnes Capitalin hallinnoimat rahastot ja yhtiön johto.

Konserniimme kuuluvat useat hankekehitysyhtiöt sekä teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaava Ilmatar Service Oy. Ahvenanmaalla merituulivoimaa kehittää Ilmatar Offshore AB ja Ruotsissa aurinkovoimahankkeita Ilmatar Solar AB.

Ilmatar – Energiaa, josta voi olla ylpeä

Missiomme

 

Mahdollistamme kestävän tulevaisuuden tuottamalla energiaa, josta voi olla ylpeä, monipuolisella, joustavalla ja nopeasti kasvavalla tuotantokannalla Pohjoismaissa.

Kaikkea toimintaamme ohjaavat arvomme

Asiantuntijuus
Kasvollisuus
Edelläkävijyys
Vastuullisuus

Pelkästään uusiutuvaa energiaa jo perustamisestamme lähtien

Me Ilmattarella uskomme, että puhdas energia on avain parempaan maailmaan. Sähkön uusilla tuotanto- ja ostotavoilla luomme yhdessä pohjan ekologisesti kestävälle tulevaisuudelle.

Tavoitteemme on olla yksi suurimmista uusiutuvan energian tuottajista ja toimijoista Suomessa.

Meille puhdas ja uusiutuva energia on paljon enemmän kuin asiakkaalle myytävä tuote tai palvelu. Uusiutuva energia on  keskeisessä roolissa ja tärkeimpiä välineitä luotaessa ratkaisuja ilmastonmuutosta vastaan. Olemme muutoksen eturintamassa.

Sitoudumme hankkeisiimme alusta loppuun asti

Toisin kuin perinteiset energiayhtiöt, olemme mukana uusiutuvan energian hankkeidemme elinkaaren kaikissa vaiheissa. Kartoitamme sijaintipaikat, hankimme projektirahoituksen sekä valvomme rakennustöitä ja valmiiden puistojen toimintaa. Haluamme olla osa yhteisöä siellä, missä toimimme.

Meillä on lähes vuosikymmenen kokemus tuulivoimahankkeiden suunnittelusta ja rakentamisesta. Kaikki alkaa taidosta tunnistaa uusiutuvan energian puistoille parhaat sijaintipaikat ja toimivimmat konseptit. Vastaamme projektien alkuvaiheessa niin maa-alueen hankinnasta, lupaprosessin kulusta, viestinnästä, arvioinneista ja selostuksista kuin hankkeiden teknisestä puolesta.

Kun projektille on myönnetty kaikki tarvittavat luvat, hoidamme rahoitussuunnittelun investointipäätöstä varten. Kehitämme ja rakennamme uusiutuvan energian puistot omaan taseeseen. Teemme jatkuvaa yhteistyötä rahoittajien kanssa, joten tunnemme uusiutuvan energian rahoitusprosessin ja sen vaatimukset läpikotaisin.

Saatte meistä kumppanin, joka on kartuttanut huippuosaamisensa vuosien käytännön tekemisellä.

Liiketoiminta-alueemme

Kehitämme

Useita kymmeniä uusiutuvan energian hankkeita.

Rakennamme

Lisää uutta aurinko- ja tuulivoimaa Suomeen.

Operoimme & omistamme

Useita tuuli- ja aurinkopuistoja Suomessa.

Siirtyminen fossiilisista polttoaineista puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan on vuosisadan
investointimahdollisuus, jossa kannattaa olla etujoukoissa.

Rahoitus ja investoinnit

Olemme toimineet vuosia aktiivisesti yhteistyössä niin kansainvälisten kuin kotimaisten rahoittajien kanssa. Tämän ansiosta olemme arvostettu uusiutuvan energian rahoituksen asiantuntija ja saamme säännönmukaisesti rahoitussopimuksia usealle samanaikaiselle projektille.

 

Toimialamme kehittyy jatkuvasti

Lue uusiutuvan energiantuotannon uusista tuulista ja tulevaisuudesta.

Lisää Ilmatar Virta -sivuillamme