7.7.2021

Metroauto siirtyi käyttämään Ilmattaren tuulivoimaa – tavoitteena merkittävä hiilijalanjäljen pienennys

Metroauto valitsi energiakumppanikseen Ilmattaren. Vaakakupissa painoi ympäristövastuun kantaminen ja vastuullisuus niin ympäristöasioissa, kuin osana suomalaista yhteiskuntaa. Metroauton kaikissa kiinteistöissä käytetään jatkossa uusiutuvaa kotimaista tuulienergiaa. Kun Metroauton pihasta käynnistää sähköauton koeajolle, tulee käynnistettyä samalla jotain isompaa. 

Tuulivoimaan siirtyminen on askel kohti hiilidioksidivapaata liikkumista. Metroauto on sitoutunut autoalan ja valtion väliseen green deal-ilmastosopimukseen, joka tähtää hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Tuulivoimaan siirtymisen vaikutus on merkittävä, sillä se vastaa noin 9,4 miljoonaa kilometriä autoilua vuodessa. Toisin sanoen vuodessa säästyy yli viiden sadan henkilön keskimääräiset ajokilometripäästöt uudehkolla autolla.

“Kun energia on kuitenkin välttämätön, joskin usein epäsuora hankinta, yritämme löytää yhdessä asiakkaidemme kanssa mallin, joka aidosti myös tukisi liiketoimintaa. Vakaa hinnoittelu on usein myös asiakkaan kannalta järkevämpi ratkaisu – niin myös MetroAuton kannalta. Jos samalla pystytään lisäksi viestimään vastuullisuusteoista, voidaan saavuttaa aidosti myös kilpailuetua.”, kertoo Ilmattaren yritysasiakkuuksista vastaava Jarmo Valvio. “Onhan se loistavaa huomata, miten vastuullinen valinta on myös aito business case, kuten tässä tapauksessa MetroAutolle.”  

Ilmattaren tuulivoimaan vaihtaminen on osa isompaa tavoitetta vähentää Metroauton kokonaisenergiakulutusta. Metroauton tavoitteena on 7,5% energiavähennys vuoteen 2025 mennessä ja tätä on edistetty muun muassa vaihtamalla valaistusta vähävirtaisiin LED-lamppuihin.

Metroauto on pitkäikäinen suomalainen perheyritys, joka toimii pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Noin 160 miljoonan liikevaihdollaan Metroauto työllistää 270 henkilöä ja huomioi liiketoiminnassaan sen vaikutukset ympäristöasioissa.

Käynnistä sinäkin muutos kohti jotain suurempaa. Täytä lomake ja kerromme miten se tapahtuu. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numeroon 020 734 1333.