Käynnistä jotain suurempaa myös uudessa osoitteessasi.

Kun muutat uuteen osoitteeseen, muuta myös vanha sähkösopimuksesi uuteen ja parempaan. Ilmattaren tuulisähkö on 100 % kotimaista, 100 % päästötöntä ja 100 % uusiutuvaa energiaa. Ja satavarmasti saatavilla myös uudessa osoitteessasi.

Ilmattaren sähkösopimus uuteen kotiisi

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin teemme sopimuksen myös uuteen kotiisi. Ilmattaren uusiutuvaa saat Suomen jokaiseen kolkkaan.

Halutessasi hoidamme vanhan sopimuksesi irtisanomisen. Tästä toiveestasi sinun tulee kuitenkin ilmoittaa erikseen asiakaspalvelullemme esimerkiksi sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 020 734 1333 uutta sopimusta tehdessäsi. Näin saamme vanhan sopimuksen irtisanottua puolestasi. Huomioithan myös, että jos vanhan osoitteen sähkösopimus on puolisosi tai jonkun muun henkilön nimissä, et voi irtisanoa sitä ilman valtakirjaa.

Tee uusi tuulisähkösopimus

Tuulisähkösopimuksemme teet helposti netissä, sivustomme chatissa tai puhelimitse suoraan asiakaspalvelumme kanssa. Jos muuttoosi on alle 5 päivää – tai tarvitset tuulisähköt heti – ota aina yhteys asiakaspalveluumme 020 734 1333.

Tee uusi sopimus hyvissä ajoin, jotta sinulla on muuttopäivänä voimassa oleva tuulisähkösopimus uudessa kodissasi. Sopimus voi alkaa myös ennen varsinaista muuttopäivää. Näin saat esimerkiksi valaistuksen käyttöösi jo alustavien valmistelujen aikana.

Sama pätee vanhan sähkösopimuksen irtisanomiseen. Se kannattaa ajoittaa päättymään vasta sitten, kun vanha asunto on ehditty tyhjentää ja siivota.

Muista irtisanoa vanha sähkösopimus

Tehdessäsi uuden sähkösopimuksen on sinun aina huolehdittava vanhan sähkösopimuksen irtisanomisesta. Muuten se jatkuu vanhassa osoitteessasi, kunnes uusi asukas tekee oman sähkösopimuksensa. Irtisanomalla vanhan sopimuksen varmistut, ettei sinun tarvitse maksaa kenenkään toisen sähkölaskuja. Jos haluat, niin asiakaspalvelumme hoitaa irtisanomisen puolestasi.

Määräaikainen sähkösopimus toisaalla?
Ei ongelmaa

Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa muuton yhteydessä. Voit siis vaihtaa Ilmattaren uusiutuvaan tuulivoimaan, vaikka sinulla olisikin voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus toisen sähköyhtiön kanssa.

Muuttajan muistilista

Muutossa riittää muistettavaa. Kokosimme tähän yleisimpiä asioita, jotka on hyvä muistaa muuttoa suunniteltaessa tai muutettaessa.

  1. Tee tuulisähkösopimus Ilmattaren kanssa. Sano hyvästit fossiilisille polttoaineille ja siirry 2020-luvulle käyttämään 100 % puhdasta tuulisähköä.

  2. Tee muuttoilmoitus. Muutosta tulee ilmoittaa sekä Postiin että Digi- ja väestötietovirastoon viimeistään viikon kuluessa muutosta. Digi- ja väestötietoviraston kautta muutosta voi ilmoittaa myös jo kuukautta ennen muuttopäivää. Muuttoilmoitus hoituu sekä Postiin että Digi- ja väestötietovirastoon samassa paikassa. Muuttoilmoituksella tiedot päivittyvät myös muun muassa Liikenne- ja viestintävirastoon, Verohallintoon, puolustusvoimille, Kansaneläkelaitokseen ja seurakuntaan. Muuttoilmoituksen tekemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

  3. Tarkista myös, että tieto uudesta osoitteestasi saavuttaa pankkisi sekä varsinkin ne paikat, joista olet saanut laskuja. Vaikka oletkin tehnyt muuttoilmoituksen, olet silti vastuussa laskuistasi ja muusta tärkeästä postista, joka menee mahdollisesti väärään osoitteeseen, jos et ole huolehtinut osoitteenmuutoksesta.

  4. Tarvitsetko muuttoon apua? Järjestä kantoapua sekä tarpeeksi iso auto käyttöösi ajoissa. Yleensä muuttojen ruuhkahuiput ajoittuvat kuukauden vaihteeseen. Siksi esimerkiksi pakettiautovuokraamoissa saattaa olla ruuhkaa kyseisenä ajankohtana. Ulkopuolisia muuttomiehiä on helpompi palkata töihin arkipäiviksi kuin viikonlopuksi. Ennakoi avuntarvettasi muuttoon liittyen.

  5. Selvitä onko sinulla tarvetta ottaa töistä vapaapäivä, jotta saat muutettua. Joissakin yrityksissä työnantaja auttaa tarjoamalla palkallisen muuttovapaan.

  6. Hanki kotivakuutus. Yleisesti ottaen vuokranantajat vaativat, että vuokra-asunnossa on voimassa oleva kotivakuutus ja se on asunnon saannin edellytys. Olipa asunto sitten oma tai vuokrattu, on kotivakuutus aina hyvä hankinta. Jos sinulla on jo ennestään kotivakuutus, muista päivittää se uuteen osoitteeseen muuton yhteydessä. Vakuutusyhtiötä kiinnostaa muun muassa asunnon koko. Se vaikuttaa kotivakuutuksen hintaan.

  7. Ilmoita muutosta myös isännöitsijälle. Jos muutat kerrostaloon, on alakerran ilmoitustaululla usein ohjeet, miten ja milloin ilmoitus isännöitsijälle ja mahdollisesti huoltoyhtiöön tehdään sekä sisään, että ulos muutettaessa.

  8. Muista siirtää myös nettiyhteys. Kerrostaloissa taloyhtiöllä saattaa olla taloyhtiökohtainen laajakaistasopimus, jolloin asunnossa on valmiina jonkinlainen nettiyhteys. Usein nämä ovat perussopimuksia, joten tarkista riittääkö kyseisen sopimuksen nopeus omiin tarpeisiisi ja osta tarvittaessa lisää nopeutta. Aina sopimusta ei ole ollenkaan. Tällöin laajakaista tulee ostaa tai vanha sopimus siirtää uuteen osoitteeseen.

Oletko valmis vaihtamaan tuulisähköön?

100 % kotimainen ja uusiutuva tuulivoima kotiin kiinteällä ja kilpailukykyisellä hinnalla.

Vaihda Ilmattaren Uusiutuvaan