Muuttajalle

Onnea uuteen kotiin! Muuton yhteydessä on hyvä aika vaihtaa ympäristöystävälliseen tuulisähköön. Muutettaessa sähkösopimus on aina  siirrettävä uuteen osoitteeseen, joten voit yhtä hyvin vaihtaa vanhan sopimukseksi uuteen ekologiseen ja edulliseen vaihtoehtoon. Ilmattaren tuulisähkö on 100 % kotimaista ja 100 % puhdasta tuulisähköä. Ekologisuuden lisäksi Ilmattaren tuulisähkö on myös edullinen valinta. Löydät ajankohtaisen tuulisähköhinnastomme sivuiltamme.

Vaihtaessasi Ilmattaren tuulisähköön varmistut, että kaikki käyttämäsi sähkö on takuulla peräisin tuulesta. Toimitamme tuulisähköä kaikkialle Suomeen. Olipa uusi kotisi tai osoitteesi missä vain Suomessa, on sinne toimitettavissa puhdasta tuulen avulla tuotettua sähköä!

Kun muutat

Tuulisähkösopimuksemme on nopea ja yksinkertaista tehdä netissä, sivustomme chatissa tai puhelimitse suoraan asiakaspalvelumme kanssa. Sähkösopimuksen teko vie ainoastaan muutamia minuutteja. Samalla kun teet kanssamme sähkösopimuksen, teet myös merkittävän ympäristöteon yhteisen, ainutkertaisen maapallomme hyvinvoinnin edistämiseksi! Hiilijalanjälkesi vähenee vähintään 5 %, kompensoit asumisestasi syntyviä päästöjä sekä saat kotimaisella tuulella ja työvoimalla tuotettua sähköä tarpeisiisi. Ja kaikki tämä ilman, että sinun pitää luopua mistään.

Muista vanhan sähkösopimuksen irtisanominen

Tehdessäsi sähkösopimuksen uuteen kotiisi tai vaikka toimistoon, tulee sinun aina huolehtia vanhan sähkösopimuksen irtisanomisesta. Jos sähkösopimusta ei irtisanota, jatkuu se kunnes uusi asukas tekee vanhaan osoitteeseesi uuden sopimuksen. Irtisanomalla sopimuksen varmistut, ettei sinun tarvitse maksaa kenenkään toisen sähkölaskuja.

Halutessasi hoidamme vanhan sopimuksesi irtisanomisen. Tästä toiveestasi sinun tulee kuitenkin ilmoittaa erikseen asiakaspalvelullemme esimerkiksi sähköpostilla asiakaspalvelu@ilmatar.fi tai puhelimitse 020 734 1333 uutta sopimusta tehdessäsi. Näin saamme vanhan sopimuksen irtisanottua puolestasi. Huomioithan myös, että jos vanhan osoitteen sähkösopimus on puolisosi tai jonkun muun henkilön nimissä, et voi irtisanoa sitä ilman valtakirjaa.

Uuden sähkösopimuksen tekeminen

Ilmattaren tuulisähkösopimuksen tekemiseksi tarvitset vain yhteyden internetiin ja laitteen, jolla pääset kotisivuillemme ilmatar.fi. Halutessasi voit tehdä sopimuksen myös soittamalla asiakaspalveluumme. Tee uusi sopimus hyvissä ajoin, jotta sinulla on muuttopäivänä voimassa oleva tuulisähkösopimus uudessa kodissasi. Jos muuttoosi on alle 5 päivää, ota aina yhteys asiakaspalveluumme.

Tuulisähkösopimuksen tekeminen on helppoa. Se vie vain muutaman minuutin. Henkilötietojen lisäksi tarvitsemme päivän, jolloin haluat sähkösopimuksen voimaan uudessa osoitteessasi. Lisäksi, jos olet muuttamassa puolisosi tai asuinkumppanisi kanssa, on teillä mahdollisuus tehdä tuulisähkösopimus yhteisesti kummankin nimiin. Kannattaakin sopia etukäteen tehdäänkö sopimus vain toisen tai yhteisesti kummankin nimiin.

Tuulisähkösopimuksen voimaanastuminen

Kun ilmoitat päivämäärän, jolloin toivot tuulisähkösopimuksen olevan voimassa uudessa osoitteessasi, mieti milloin tarvitset sähköä. On mukavaa, jos sinulla on pääsy uuteen kotiisi hieman ennen varsinaista muuttopäivää. Ehkä voit muuttaa pikkuhiljaa tai ehkäpä sinulla on mahdollisuus siivota asunnossa etukäteen? Sekä uuden asunnon siivous että muuttaminen sujuvat helpommin, kun asuntoon tulee sähköä ja esimerkiksi valaistus toimii ja jääkaappiin saa kylmää juomaa avuksi saapuneelle muuttoväelle. Ilmoita tällöin muuttopäiväksi päivä, jolloin sinulla on jo pääsy asuntoon, vaikka se olisikin muutamaa päivää ennen varsinaista muuttoa.

Sama pätee vanhan asunnon ja sähkösopimuksen suhteen. Kannattaa irtisanoa vanha sähkösopimus päättymään niin, että kaikki tavarat on muutettu ja loppusiivous tehty. Tämä helpottaa muuttourakkaa, kun muutettaessa asuntoon vielä tulee sähköä.

Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

Kun haluat vaihtaa puhtaaseen tuulisähköön, voit tehdä sen helposti muuton yhteydessä, vaikka sinulla olisikin voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus toisen sähköyhtiön kanssa. Muuton yhteydessä voi  irtisanoa määräaikaisenkin sopimuksen ja solmia uuden 100 % puhtaan tuulisähkösopimuksen Ilmattaren kanssa.

Tarvitsetko tuulisähköt heti?

Unohtuiko muutossa sähkösopimusasiat tai tuliko ”muutto puun takaa”? Tarvittaessa saat tuulisähkösopimuksen ja tuulisähkön toimituksen uuteen osoitteeseesi nopeallakin aikataululla. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla asiakaspalvelu@ilmatar.fi tai puhelimitse 020 734 1333. Asiakaspalvelumme auttaa sinua nopealla aikataululla arkipäivisin ja lauantaisin.

Muistilista muuttajalle

Muuttomuistilista

Muutossa on yleensä paljon muistettavaa. Kokosimme tähän listaan joitakin asioita, joista saattaa olla sinulle hyötyä muuttoa suunniteltaessa tai muutettaessa.

1.Tee tuulisähkösopimus Ilmattaren kanssa. Sano hyvästit fossiilisille polttoaineille ja siirry 2020-luvulle käyttämään 100 % puhdasta tuulisähköä.

2. Tee muuttoilmoitus. Muutosta tulee ilmoittaa postiin ja maistraattiin viimeistään viikon kuluessa muutosta. Muutosta voi ilmoittaa maistraattiin jo kuukautta ennen muuttopäivää.  Muuttoilmoitus hoituu sekä postiin että maistraattiin samassa paikassa. Muuttoilmoituksella tiedot päivittyvät myös muun muassa, ajoneuvo- ja rekisterikeskukseen, verohallintoon, väestörekisterikeskukseen, puolustusvoimille, Kansaneläkelaitokseen ja seurakuntaan. Muuttoilmoituksen tekemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

3. Tarkista myös, että tieto uudesta osoitteestasi saavuttaa pankkisi sekä varsinkin ne paikat joista olet saanut laskuja. Vaikka oletkin tehnyt muuttoilmoituksen, olet silti vastuussa laskuistasi ja muusta tärkeästä postista, joka menee mahdollisesti väärään osoitteeseen jos et ole huolehtinut osoitteenmuutoksesta.

4. Tarvitsetko muuttoon apua? Järjestä kantoapua sekä tarpeeksi iso auto käyttöösi ajoissa. Yleensä muuttojen ruuhkahuiput ajoittuvat kuukauden vaihteeseen. Siksi esimerkiksi pakettiautovuokraamoissa saattaa olla ruuhkaa kyseisenä ajankohtana. Ulkopuolisia muuttomiehiä on helpompi palkata töihin arkipäiviksi kuin viikonlopuksi. Ennakoi avuntarvettasi muuttoon liittyen.

5. Selvitä onko sinulla tarvetta ottaa töistä vapaapäivä, jotta saat muutettua. Joissakin yrityksissä työnantaja auttaa tarjoamalla palkallisen muuttovapaan.

6. Hanki kotivakuutus. Yleisesti ottaen vuokranantajat vaativat, että vuokra-asunnossa on voimassa oleva kotivakuutus ja se on asunnon saannin edellytys. Olipa asunto sitten oma tai vuokrattu, on kotivakuutus aina hyvä hankinta. Jos sinulla on jo ennestään kotivakuutus, muista päivittää se uuteen osoitteeseen muuton yhteydessä. Vakuutusyhtiötä kiinnostaa muun muassa asunnon koko. Se vaikuttaa kotivakuutuksen hintaan.

7. Ilmoita muutosta myös isännöitsijälle. Jos muutat kerrostaloon, on alakerran ilmoitustaululla usein ohjeet, miten ja milloin ilmoitus isännöitsijälle ja mahdollisesti huoltoyhtiöön tehdään sekä sisään, että ulos muutettaessa.

8. Muista siirtää myös nettiyhteys.  Kerrostaloissa taloyhtiöllä saattaa olla taloyhtiökohtainen laajakaistasopimus, jolloin asunnossa on valmiina jonkinlainen nettiyhteys. Usein nämä ovat perussopimuksia, joten tarkista riittääkö kyseisen sopimuksen nopeus omiin tarpeisiisi ja osta tarvittaessa lisää nopeutta. Aina sopimusta ei ole ollenkaan. Tällöin laajakaista tulee ostaa tai vanha sopimus siirtää uuteen osoitteeseen.