6.7.2020

Neste ja Borealis solmivat pitkäaikaiset tuulisähkösopimukset Ilmattaren kanssa

Teollisuusyhtiöt Neste Oyj ja Borealis AG ovat solmineet 10 vuoden tuulisähkön ostosopimukset Ilmattaren kanssa. Pitkäaikaiset sopimukset varmistavat osaltaan tuulivoiman lisärakentamisen, joka tuo merkittävän määrän uusiutuvaa energiaa Suomen sähköverkkoon.

Pitkäaikaisten kumppanien Nesteen ja Borealiksen kanssa solmitun yhteissopimuksen kesto on 10 vuotta. Sopimusten myötä Ilmatar toimittaa Nesteelle ja Borealikselle uusiutuvaa CO2-vapaata energiaa yhteensä n. 50 MW nimellisteholla. Sähköntuotanto alkaa vuoden 2022 aikana. 

– Nämä pitkäaikaiset sähkönmyyntisopimukset tuovat merkittävän määrän uusiutuvaa tuulienergiaa Suomen sähköverkkoon ja ovat jälleen erinomainen osoitus Ilmattaren asemasta suomalaisen tuulivoiman edistäjänä. On hienoa, että Nesteen ja Borealiksen kaltaiset yhtiöt toteuttavat merkittäviä toimia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi sitoutumalla tuulivoimaan. Se on paitsi puhdas, myös kustannustehokkain energiantuotantomuoto teollisuuden tarpeisiin, Ilmattaren projekteista vastaava johtaja Erkka Saario sanoo.

Ilmattaren toimittaman tuulisähkön avulla Neste ja Borealis pienentävät hiilidioksidipäästöjään yli 30 kilotonnia vuodessa. Toimitusten myötä Neste lisää tuulivoiman käyttöä Suomen tuotantolaitoksillaan lähes 30 prosenttiin ja Borealis kasvattaa uusiutuvan energian osuuden Porvoon tuotantolaitosensa kokonaiskulutuksesta 13 prosenttiin. 

– Energiateollisuuden tuoreen arvion mukaan teollisuuden ja muun yhteiskunnan sähköistäminen edellyttää tulevina vuosikymmeninä jopa 50 % kasvua sähkönkulutuksessa. Vähäpäästöisellä energialla onkin aivan keskeinen rooli Suomen ja koko EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Ilmattaren tavoitteena lisätä 1000 MW uutta kotimaista tuulivoimatuotantoa Suomen sähköverkkoon tulevien vuosien aikana, ja nämä sopimukset tukevat osaltaan tuon tavoitteen saavuttamista, Saario jatkaa.

Lisätietoja: 

Ilmatar: Erkka Saario, johtaja, projektit puh. +358 40 355 7007, sähköposti [email protected]

Neste: Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / [email protected] (arkisin 8.30-16.00)

Borealis: Virginia Mesicek, Senior Manager a.i., External Communications, puh. +43 1 22 400 772, sähköposti [email protected]

Ilmatar kehittää, rakennuttaa, omistaa ja operoi tuulivoimapuistoja tavoitteenaan kasvattaa kotimaista tuulivoiman tuotantokapasiteettia 1000 MW verran lähivuosien aikana. Ilmatar myös myy tuottamaansa tuulisähköä sekä kuluttajille että yrityksille. Lue lisää: www.ilmatar.fi.