23.8.2021

Opiskelija, oletko muuttamassa uuteen asuntoon? – Valitse sähköksesi Ilmattaren uusiutuva ja edullinen tuulisähkösopimus

Opiskelija-arki starttaa taas elokuussa, ja moni nuori muuttaa uuteen kotiin – kenties ikiomaan ensiasuntoon. Sähkösopimus kannattaa hoitaa kuntoon saman tien muuton yhteydessä. Ilmattaren tuulisähkösopimus on mainio ratkaisu myös opiskelijalle. Ja samalla kukkarosi ja maapallo kiittävät!

Tuulisähkö on ilmastoystävällinen valinta

Mietitkö, miten voisit elää ilmastoystävällistä arkea opiskelijana? Ilmattaren tuulisähkön valinta on konkreettinen ja helppo ekoteko, jonka voit tehdä näppärästi esimerkiksi muuton yhteydessä. Ilmatar tarjoaa käyttöösi 100-prosenttisesti kotimaista ja puhdasta tuulisähköä.

Tuuli on uusiutuva energianlähde. Niinpä tuulivoimaloissa tuotettu sähkö ei lisää hiilidioksidipäästöjä vaan hillitsee ilmastonmuutosta. Kun vaihdat Ilmattaren tuulisähkösopimukseen, hiilijalanjälkesi pienenee ainakin viisi prosenttia. Harvalla yksittäisellä ympäristöteolla on yhtä suuri vaikutus maapallon hyvinvoinnille.

Sen lisäksi, että vaihdat sähkön uusiutuvaan tuulivoimaan, sinun kannattaa satsata käteviin energiansäästövinkkeihin, joilla voit säästää sekä energiaa että rahaa. Voit esimerkiksi sammuttaa turhat valot ja sähkölaitteet sekä alentaa asuntosi lämpötilaa. Kun toimit fiksusti, sinun ei tarvitse edes luopua mistään.

Uusiutuva energia ei rasita kukkaroa

Moni ajattelee, että sähkön tuottaminen uusiutuvalla energialla on merkittävästi kalliimpaa verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin. Totuus on kuitenkin toinen: uusiutuva energia ei vaikuta juurikaan sähkön hintaan, mutta maapallon tulevaisuuden kannalta sillä on hurjan suuri merkitys. 

Esimerkiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston tekemässä sähkön tuotantokustannusvertailussa maalle rakennettu tuulivoimala oli huomattavasti edullisempi tapa tuottaa sähköä kuin esimerkiksi ydinvoimalla tai fossiilisilla polttoaineilla tuotettu sähkö. Ilmatar on toteuttanut myös puolueettoman hintavertailun, jonka mukaan Ilmattaren tuulisähkö oli vertailun edullisin vaihtoehto. Tuulisähkö sopii siis hienosti opiskelijan kukkarolle.

Muistathan, että sähkölaskusi koostuu aina kolmesta osasta: sähköenergian hinnasta, sähkön siirron hinnasta sekä veroista. Sähköenergian – ja siten myös sähköstä maksamasi hinnan – voit valita vapaasti miltä tahansa sähköyhtiöltä. Sen sijaan sähkön siirtopalvelun hintoihin et voi vaikuttaa, sillä sen hoitaa paikallinen sähköverkkoyhtiö. Sähkölasku sisältää myös aina verot.

Näin solmit Ilmattaren sähkösopimuksen

Kun valitset uutta sähkösopimusta, se kannattaa aina ensin kilpailuttaa eli vertailla eri sähköyhtiöiden hintoja ja energiantuotantotapoja. Moni arvostaakin hinnan ohella entistä enemmän ilmastoystävällistä tuotantotapaa, kuten tuulivoimaa. Ilmattaren sähkösopimuksen voit solmia aina – asuitpa missä päin Suomea tahansa.

Ilmattaren tuulisähkösopimuksen voit tehdä nopeasti ja helposti verkossa, chatissa, puhelimitse (020 734 1333) tai sähköpostilla ([email protected]). Sähkösopimuksen teko vie vain muutaman minuutin. Henkilötietojesi lisäksi tarvitsemme päivän, jolloin haluat sähkösopimuksen voimaan uudessa osoitteessasi. Jos haluat, voit tehdä sähkösopimuksen myös yhdessä puolisosi tai asuinkumppanisi kanssa.

Kun muutat, muista tehdä sähkösopimus uuteen osoitteeseesi ja irtisanoa vanha sopimus. Irtisanoessasi sopimuksen voit olla varma, ettet enää maksa kenenkään toisen sähkölaskuja vanhassa osoitteessasi. Ilmatar voi myös irtisanoa vanhan sopimuksen puolestasi. Ilmoita meille tästä erikseen esimerkiksi sähköpostilla tai puhelimitse, kun teet uutta sähkösopimusta. 

Ekologinen ja edullinen tuulisähkösopimus on enää muutaman klikkauksen päässä! Valitse Ilmattarelta juuri sinulle sopiva sähkösopimus.

Opiskelijana voit tehdä vastuullisen ilmastoteon, kun valitset Ilmattaren tuulisähkön. Uusiutuva tuulisähkö on konkreettinen ja tehokas keino vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeen ja siten myös maapallon tulevaisuuteen.