< Projects

Latamäki

Luhanka Toiminnassa

Latamäki numeroina

18 MW

Kokonaisteho

6

Voimaloiden määrä

140 m

Napakorkeus

2014

Käyttöönotto

Taustatiedot

Latamäen tuulipuisto on Luhangan kunnan eteläosassa. Sijainti noin 200 metriä merenpinnan yläpuolella ja Päijänteen tuulet tekevät kohteesta tuulivoimalle ihanteellisen. Projekti käynnistettiin vuoden 2012 alussa ja eteni erittäin joutuisasti. Tuulipuisto valmistui marraskuussa 2014.

Rakentaminen

Tuulipuistossa on kuusi Vestas V112-3.0MW -tuulivoimalaa, joiden napakorkeus on 140 metriä. Ilmatar vastasi kaikkien tuulivoimaloiden rakentamisesta avaimet käteen -periaatteella ja Ilmattarella oli kokonaisvastuu projektin valmistumisesta.

Rahoitus ja hallinnointi

Ilmatar järjesti Latamäen tuulipuiston rahoituksen kokonaisuudessaan. Hanke oli Suomen ensimmäinen täysin projektirahoituksella rahoitettu tuulipuisto. Ilmatar teki hankkeessa myös ensimmäisen kerran yhteistyötä SUSI Partnersin kanssa. Erittäin menestyksekäs yhteistyö aloitti pitkäaikaisen kumppanuuden. Tuulipuiston teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaa nyt Ilmattaren sisaryhtiö Ilmatar Service Oy.

Nykytilanne

Latamäki on erittäin onnistuneesti ja luotettavasti saavuttanut sille asetetut tuotantotavoitteet. Tuulipuisto on tunnettu maamerkki kunnassa.

Lisätietoja projektista antaa

Seppo Hakola

Ilmatar Service Oy
Head of Asset Management
+358 40 584 8250
seppo.hakola@ilmatar.fi