Projects

Latamäki

Luhanka Toiminnassa

Latamäki numeroina

18 MW

Kokonaisteho

6

Voimaloiden määrä

140 / 196 m

Napa- / pyyhkäisykorkeus

2014

Käyttöönotto

Taustatiedot

Latamäen tuulipuisto on Luhangan kunnan eteläosassa. Se sijaitsee noin 200 metriä merenpinnan yläpuolella ja Päijänteen tuulet tekevät kohteesta tuulivoimalle ihanteellisen. Projekti käynnistettiin vuoden 2012 alussa ja eteneminen oli nopeaa, tuulipuisto valmistui marraskuussa 2014.

 

Rakentaminen

Tuulipuistossa on kuusi Vestas V112-3.0MW -tuulivoimalaa, joiden napakorkeus on 140 metriä ja pyyhkäisykorkeus 196 metriä. Ilmatar vastasi kaikkien tuulivoimaloiden rakentamisesta avaimet käteen -periaatteella ja Ilmattarella oli kokonaisvastuu projektin valmistumisesta.

 

Rahoitus ja hallinnointi

Ilmatar järjesti Latamäen tuulipuiston rahoituksen kokonaisuudessaan. Hanke oli Suomen ensimmäinen täysin projektirahoituksella rahoitettu tuulipuisto. Ilmatar teki hankkeessa myös ensimmäisen kerran yhteistyötä SUSI Partnersin kanssa. Erittäin menestyksekäs yhteistyö aloitti pitkäaikaisen kumppanuuden. Tuulipuiston teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaa nyt Ilmattaren sisaryhtiö Ilmatar Service Oy.

 

Nykytilanne

Latamäki on erittäin onnistuneesti ja luotettavasti saavuttanut sille asetetut tuotantotavoitteet. Tuulipuisto on tunnettu maamerkki kunnassa.

 

Lisätietoja projektista antaa

Rami Kyllönen
TCM-Engineer
Ilmatar Service Oy
+358 40 515 7053
[email protected]