Projects

Lylyharju

Kihniö, Parkano & Kurikka Suunnitteluvaiheessa

Lylyharju numeroina

50-150 MW

Kokonaisteho

10-16

Voimaloiden määrä

Taustatiedot

Ilmatar selvittää mahdollisuuksia toteuttaa Parkanon, Kihniön ja Kurikan rajalle maksimissaan 16 voimalan tuulipuisto. Hyvät tuuliolosuhteet, etäisyys asutukseen ja mahdollisuus sovittaa tuulivoimatuotanto yhteen alueen muun maankäytön kanssa tekevät alueesta otollisen sijainnin tuulivoimatuotantoon.

Tuulivoimaloiden lopullinen määrä, sijoittelu ja kaava-alue tarkentuvat lähivuosina selvitys- ja kaavaprosessin aikana. Suunnittelun lopputulokseen tulee vaikuttamaan muun muassa kaavoitus- ja ympäristövaikutusten arviointiprosessin (YVA) selvitykset, lausunnot, mielipiteet ja sidosryhmäkeskustelut. Alueelle on tehty alustava melumallinnus (liite).

Pääset katsomaan havainnekuvia tuulivoimapuiston alueelta linkeistä:
Taipale (Kurikka)
Iso Madesjärven länsiranta (Parkano)

 

Hallinnointi ja operointi

Valmistuttuaan tuulipuiston laadukkaasta teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaa Ilmattaren sisaryritys Ilmatar Service Oy.

 

Omistus

Ilmatar edistää Lylyharjun tuulivoimahanketta Ilmatar Lylyharju Oy:n kautta.

 

Nykytilanne

Ilmatar on jättänyt helmikuussa 2021 kaavoitusaloitteet kuntiin. Kaavoitusaloitteet mahdollistavat kaavoitusprosessin ja kattavan selvitystyön aloittamisen. Kaavoitusprosessin kesto olisi noin kaksi vuotta. Tuulipuiston rakentaminen alkaisi aikaisintaan vuonna 2024.

 

Lisätietoja projektista antaa

Lauri Vierto
Ilmatar Energy Oy
Project Development Manager
+358 50 376 5204
[email protected]