< Projects

Möksy ja Louhukangas

Alajärvi Suunnitteluvaiheessa

Möksy ja Louhukangas numeroina

250 MW

Kokonaisteho

42

Voimaloiden määrä

220 m

Pyyhkäisykorkeus

2021-2022

Valmistumassa

Taustatiedot

Möksyn ja Louhukankaan tuulipuistot sijaitsevat Alajärven kunnassa Etelä-Pohjanmaalla. Osittain metsämaalla ja osittain entisellä turvetuotantoalueella olevan alueen etuna on, että se sijaitsee 200 metriä merenpinnan yläpuolella. Tuulipuistoissa on yhteensä 42 voimalapaikkaa, ja Alajärven kunta on myöntänyt niille kaikille rakennusluvan.

Ilmatar käynnisti tuulipuistojen suunnittelun itse, mutta projektin edetessä mukaan liittyi EDF Renewables -konserni. Maailmanlaajuisesti toimivan kumppanin ansiosta teolliseen tuulivoimantuotantoon tarkoitetussa kohteessa voidaan hyödyntää paremmin tuulivoimateollisuuden parhaita käytäntöjä. Ilmatar vastasi edelleen ympäristövaikutusten arviointiprosessista ja pääsuunnittelusta läheisessä yhteistyössä eri viranomaistahojen kanssa.

Nykytilanne

Tuulipuistojen rakentaminen aloitetaan lähitulevaisuudessa. Ilmattaren läheinen kumppani EDF Renewables on yksi maailman suurimmista uusiutuvan energian alalla toimivista yrityksistä.

”Olemme tehneet Ilmattaren kanssa yhteistyötä jo monta vuotta. Ilmatar on kokenut, ammattimainen ja kuuluu tuulivoimateollisuuden johtaviin yrityksiin Suomessa.  Projektiperusteinen yhteistyömme on erittäin tehokasta ja onnistunutta. Ilmatar tuo projekteihimme runsaasti lisäarvoa”, kertoo EDF Renewables -konsernin projektijohtaja Nicolas Voyez.

Tuulipuiston hallinnointi

Tuulipuistojen valmistumisen jälkeen niiden laadukkaasta teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaa Ilmattaren sisaryritys Ilmatar Service Oy.

Lisätietoja projektista antaa

Petri Ainonen
Ilmatar Windpower Oyj
Construction Manager
+358 40 847 3364