Projects

Västervik 2

Kristiinankaupunki Suunnitteluvaiheessa

Västervik 2 numeroina

120-180 MW

Kokonaisteho

18

Voimaloiden määrä

350 M

Pyyhkäisykorkeus (max.)

2028

Käyttöönotto (arvio)

Taustatiedot

Ilmatar suunnittelee Pohjanmaalle Kristiinankaupunkiin noin 120-180 MW:n tuulipuistoa. Västervik 2:n suunnittelualue sijaitsee Kristiinankaupungin eteläosaan, tällä hetkellä rakennettavan Västervikin tuulipuiston laajennukseksi sen länsi- ja pohjoispuolelle.

Alueelle suunnitellaan enintään 18 voimalaa, jotka ovat pyyhkäisykorkeudeltaan maksimissaan 350 metrisiä. Tuulivoimaloiden lopullinen määrä, sijoittelu ja kaava-alue tarkentuvat lähivuosina selvitys- ja kaavaprosessin aikana. Suunnittelun lopputulokseen tulee vaikuttamaan muun muassa kaavoitus- ja ympäristövaikutusten arviointiprosessin (YVA) selvitykset, lausunnot, mielipiteet ja sidosryhmäkeskustelut.

Nykytilanne

Ilmatar on jättänyt kaavoitusaloitteen Kristiinankaupunkiin keväällä 2023, kaavoitusaloitetta käsitellään näillä näkymin kaupungissa lokakuussa 2023. Mikäli kaavoitusaloite hyväksytään, voidaan aloittaa kaavoitusprosessi ja rinnakkain YVA-menettely, jossa selvitellään hankkeen ympäristövaikutuksia. Kaavoitusprosessi kestää noin kaksi vuotta. Västervik 2:n tuulipuiston suunniteltu tuotannon aloitus olisi aikaisintaan vuonna 2028.
Ilmatar edistää Västervik 2:n tuulivoimahanketta projektiyhtiön Ilmatar Kristiinankaupunki 2 Oy:n kautta. Projektiyhtiön kotipaikka on Kristiinankaupunki.

Tuulipuistojen valmistumisen jälkeen niiden laadukkaasta teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaa Ilmattaren sisaryritys Ilmatar Service Oy. 

 

Lisätiedot

Helena Arola
hankekehityspäällikkö
+358 40 869 8695
[email protected]