16.8.2023

Ilmatar utser Juha Juntunen till Chief Operating Officer

Juha Juntunen

Juha Juntunen, 50, har utsetts till Ilmatars Chief Operating Officer (COO) och medlem i bolagets ledningsgrupp från och med den 21 augusti 2023. Tjänsten är ny på Ilmatar och innebär att Juntunen ansvarar för byggande, elproduktion och affärsutveckling.

– I takt med att Ilmatar växer och antalet projekt och elproduktionen ökar, behöver vi en kompetent och erfaren person som kan ta vår operativa verksamhet till nästa nivå. Juha Juntunens profil stämmer perfekt. Han har lång erfarenhet av att leda övergripande affärsverksamhet och god insikt i energibranschens omställning, säger Ilmatars VD Juha-Pekka Weckström.

Juntunen kommer till Ilmatar från Oulun Energia där han sedan 2020 har arbetat som VD. Dessförinnan arbetade han på Technopolis i olika positioner, senast som Chief Operating Officer.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Ilmatars skickliga och innovativa team. Tillsammans fortsätter vi att bygga ett unikt och växande företag, som uteslutande fokuserar på förnybar energi. I min position kan jag utnyttja min erfarenhet av att leda energiomställning och ett nordeuropeiskt tillväxtföretag. Ilmatar är väl positionerat på en snabbt växande nordisk vind- och solenergimarknad. Dessutom utvecklar företaget aktivt nya verksamheter med stor potential kopplat till förnybar energi, säger Juha Juntunen.

Juha Juntunen rapporterar till Ilmatars VD Juha-Pekka Weckström.