20.1.2021

Tee kestävän kuluttamisen lupaus Ostavastuullisesti.fi-sivustolla

Ilmatar on mukana Ostavastuullisesti.fi-kampanjassa, joka kannustaa ostamaan vastuullisesti ja tekemään kestävän kuluttamisen lupauksen.

Ostavastuullisesti.fi on vastuullisen ostamisen sivusto, joka auttaa tekemään kestävämpiä valintoja arjessa. Sivusto herättelee ihmisiä tarkastelemaan suhdettaan kuluttamiseen ja kannustaa tekemään kestävän kuluttamisen lupauksen. 

Tavoitteena kerätä vähintään 192 500 kestävän kuluttamisen lupausta

Vuoden 2021 aikana tavoitteena on saada 3,5 prosenttia eli 192 500 suomalaista tekemään vastuullisen ostamisen lupaus kampanjan kautta. Uuden sivuston tavoitteena on tuoda myös yhteen kestävämpää elämää tavoittelevat suomalaiset ja vastuullisia tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset. Kestävän kuluttamisen lupaajien joukossa on jo kymmeniä tunnettuja suomalaisnimiä, kuten oikeustieteen tohtori ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Pentti Arajärvi, muusikko Anssi Kela sekä muotisuunnittelija Mert Otsamo.

Myös Ilmattaren myynti- ja markkinointijohtaja Tapio Potila jätti sivustolle oman lupauksensa: ”Jatkaa työtä energiamurroksen keskiössä luomalla kanssaihmisille ja yrityksille helpon mahdollisuuden vähentää omaa hiilijalanjälkeään. Lisäksi lupaan edistää perheessäni vastuullista kuluttamista muun muassa suosimalla ja tekemällä elämässäni valintoja, joilla on positiivinen hiilikädenjälki.” Lisää lupauksia ja ajatuksia kestävästä kuluttamisesta voit lukea täältä. Voit jättää sivustolle myös oman lupauksesi. 

Vastuullisuuspaneeli kuratoi tuotteet ja palvelut

Ostavastuullisesti.fi-sivustolla kuluttajia kannustetaan miettimään arjen pieniä valintojaan, jotka vaikuttavat huomattavasti ilmastoon ja ympäristöön. Vastuullisilla kulutusvalinnoilla turvaamme, että myös tulevaisuudessa on tarjolla kestäviä vaihtoehtoja.  

Viidestä riippumatomasta kestävän tuotannon ja kulutuksen asiantuntijasta koostuva vastuullisuuspaneeli kerää sivustolle tietoa kestävän elämäntavan tuotteista ja palveluista.

Vastuullisuuspaneelin kuratoinnissa huomioidaan muun muassa ilmastonmuutoksen torjuminen, ympäristöjalanjäljen vähentäminen, työntekijöiden oikeuksien kunnioittaminen, ihmisoikeuksien toteutuminen ja hyvän liiketoimintaetiikan noudattaminen. Kaikki asiantuntijoiden kuratoidut tuotteet ja palvelut löydät täältä.

Tee oma lupauksesi

Kaikkien kestävän lupauksen tehneiden ja uutiskirjeen tilaajien kesken arvotaan yhdelle voittajalle vuodeksi ilmaiset tuulisähköt Ilmattarelta. Voit jättää lupauksesi ja osallistua arvontaan Ostavastuullisesti.fi -sivustolla.

Ostavastuullisesti.fi-sivustoa ylläpitää suomalainen vastuullisuusmuotoilutoimisto Infine. Hankkeen kumppaneina toimivat Sitra, UN Global Compact, Keskuskauppakamari, Aalto-yliopiston Finix-projekti sekä liiketalousopisto Perho.