Tuulisähkön hyödyt

Tuulivoimaa sinulle ja tulevaisuudelle

Tuulivoiman hyödyt ovat merkittävät

 • 01.

  Tuulivoimaan siirtyminen on todellinen ympäristöteko, jolla on suora ja konkreettinen vaikutus

 • 02.

  Tuulivoima pienentää käyttäjänsä hiilijalanjälkeä välittömästi

 • 03.

  Ilmattarelta ostettu tuulisähkö vaikuttaa suoraan suomalaisen uusiutuvan energian tuotannon kasvuun

 • 04.

  Tuulivoima työllistää tuhansia suomalaisia

 • 05.

  Tuulivoima luo kestävää kasvua ja hyvinvointia vastuullisesti

 • 06.

  Tuulivoima lisää Suomen energiaomavaraisuutta

 • 07.

  Tuulivoima tehostaa energiantuotannon hajauttamista

 • 08.

  Ilmattaren tuulivoima on 100 % kotimaista, 100 % puhdasta ja 100 % uusiutuvaa

Tuulivoima pienentää hiilijalanjälkeä

Fossiilisista tuulivoimaan siirtyvän henkilön hiilijalanjälki pienenee välittömästi noin 8 %. Keski­määräisessä suomalaisessa kahden hengen taloudessa hiilijalanjälki pienenee vuodessa noin kuuden edestakaisen Pariisin-lennon verran. Tuulivoimaan siirtyvä yritys voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään välittömästi jopa neljänneksen. Kaikki tämä mistään tinkimättä ja mistään luopumatta. Samalla olet mukana tekemässä muutosta kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Ilmattarelta ostettu tuulisähkö vaikuttaa suoraan Suomen energian omavaraisuusasteeseen

Koska myymme energiaa energiantuottamisen lisäksi, jokainen asiakkaamme voi olla varma, että hänen maksamansa euro sähkösopimuksesta menee Ilmattaren kautta uuden, suomalaisen uusiutuvan energian rakentamiseen ja lisätuottamiseen.

Valitset lähienergian lisäksi suomaisen hyvinvoinnin, energiaomavaraisuuden ja puhtaamman tulevaisuuden. Sinä mahdollistat lisätuulivoiman rakentamisen Suomeen, mikä työllistää tuhansia suomalaisia, tuo investointeja ja verotuloja Suomeen sekä edistää Suomen taloutta ja kilpailukykyä.

Tuulisähkö hajauttaa energiantuotantoa

Tuulisähkön tuottajien lisääntyminen hajauttaa energiantuotantoa, joka on Suomessa ennestään keskittynyt pitkälti ydinvoimaan, vesivoimaan ja fossiilisiin polttoaineisiin. Hajautettu energian­tuotanto lisää huoltovarmuutta ja jakaa sähköverkon kuormitusta tasaisemmin ympäri maatamme.

Tuulivoima työllistää

Tuulivoimaloiden suunnittelu, rakentaminen, huolto, ylläpito ja hallinnointi työllistävät tuhansia ihmisiä Suomessa. Nykyisen, yli 2.000 MW:n, tuulivoimakapasiteetin työllisyysvaikutus elinkaarensa aikana on yli 60.000 henkilötyövuotta.

Tuulivoima tuo tuloja Suomeen

Tuulivoimayhtiöt – kuten myös Ilmatar – maksavat kiinteistöveroa ja vuokraa maasta kunnille ja kaupungeille, joissa sen tuulivoimalat sijaitsevat. Tämä vaikuttaa positiivisesti kuntien ja kaupun­kien talouteen. Lisäksi tuulivoimapuistojen rakentaminen tuo miljoonien eurojen investoinnit Suomeen ja edistää Suomen taloutta ja kilpailukykyä. Esimerkiksi hakukonejätti Google ilmoitti syksyllä 2019 ostavansa kolmen tuulipuistollisen verran tuulisähköä Ilmattarelta.

 

Tuulivoimalan päästöistä

Tuulivoiman suurimmat päästöt aiheutuvat tuotteiden valmistumisen ja tuulipuiston rakentamisen aikana. IPCC on kuitenkin laskenut, monien kansainvälisten tutkimuksien lisäksi, että tuulivoima aiheuttaa vähiten päästöjä, noin 7 g/kWh, koko elinkaaren aikana. Yksi 2 MW tuulivoimala tuottaa 5–8 kuukauden aikana saman verran sähköä kuin sen valmistukseen, pystytykseen, kunnossapitoon, poistoon ja kierrätykseen kuluu.

Tee sopimus

Kun valitset sähköksi Ilmattaren tuulisähkön, rakennat jokaisella käyttämälläsi kilowatilla puhtaam­paa maailmaa!

Valitse Ilmattaren Uusiutuva