Usein kysytyt kysymykset

Tuulisähkö on edullista. Ilmattaren tuulisähkö maksaa edullisimmillaan 5,87c/kWh + 2,49€/kk (29,90€/vuosi).

Tavallisessa suomalaisessa kolmen henkilön kerrostaloasunnossa kulutetaan vuodessa noin 2400-3000 kWh vuodessa.

Maalle rakennettavat Ilmattaren tuulivoimalat ovat tällä hetkellä kustannuksiltaan yksi edullisimmista tavoista tuottaa sähköä.

Jokaiseen sähkön käyttöpaikkaan liittyy osoitteen lisäksi yksilöivä käyttöpaikkatunnus tai samaa asiaa tarkoittava käyttöpaikkanumero. Kun syötät sopimuslomakkeeseemme osoitteesi oikein kullekin riville, järjestelmämme antaa käyttöpaikkatunnuksesi automaattisesti.

Jos haluat, voit syöttää hakemukseemme suoraan käyttöpaikkatunnuksen. Löydät sen nykyisestä sähkölaskustasi. Käyttöpaikkatunnuksen avulla järjestelmämme hakee tuulisähkön käyttöosoitteen lomakkeelle automaattisesti.

Jos olet uusi asiakas, voit sopimusta tehdessäsi valita haluatko sähkölaskun sähköpostitse vai paperilaskuna.

Kummatkin laskuvaihtoehdot ovat maksuttomia, mutta suosittelemme ympäristöystävällisempää sähköpostilaskua.

Saatuasi ensimmäisen laskun, voit tilata seuraavat laskut suoraan e-laskuina verkkopankkiisi.

Sähkölaskujemme eräpäivä on jokaisen kuukauden 14 päivä.

Suomessa talvikuukaudet ovat selvästi kesäkuukausia tuulisempia. Tuulienergiaa tuotetaan eniten kylminä kuukausina, jolloin myös energiankulutus on suurinta. Suuremmasta ilmantiheydestä johtuen pakkasella tuulesta saadaan enemmän energiaa kuin lämpimällä ilmalla. Tuulivoiman tuotanto painottuu loka – maaliskuulle, joiden aikana tuotetaan noin 60 % vuotuisesta tuulisähköstä.

Suomessa ja EU:ssa sähkön alkuperää seurataan tarkasti. Tuulisähköllä kuten kaikella uusiutuvalla sähköllä pitää olla niin kutsuttu alkuperätakuu, jotta sitä voidaan myydä uusiutuvana. Alkuperätakuita on liikkeellä vain sen verran kuin uusiutuvaa sähköä tosiasiallisesti tuotetaan eli esimerkiksi Ilmattaren tuulisähköä ei voi myydä enempää kuin sitä tuotetaan.

Sähköä ei voida vielä varastoida laajamittaisesti. Laajalla alueella on harvoin täysin tyyntä, mutta silti tulee hetkiä, jolloin tuulisähkön tuotanto alittaa sen kulutuksen. Tällaisina hetkinä käytetään muuta uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi vesivoimaa, säätövoimana. Vuositasolla tuulisähköä kuitenkin tuotetaan vähintään sen verran kuin sitä myydäänkin.