29.9.2020

Tuulivoiman hyödyt – 5 syytä valita tuulivoima kotiin

Keräsimme viisi syytä, miksi tuulisähkösopimus kannattaa tehdä jo tänään.

Kasvissyönti, kirpputorit, maata pitkin matkailu, autottomuus. Mistä ilmastokriisin torjuminen pitäisi aloittaa? Monet ilmastoteot vaativat isoja elämänmuutoksia, ja voivat siksi tuntua vaikeilta. Tuulivoiman hyödyt ovat moninaiset. Siihen siirtyminen on helpoin ja nopein ilmastoteko, ja vaikutukseltaan myös toiseksi isoin, lentämisestä luopumisen jälkeen.

Listasimme alle 5 syytä, miksi tuulivoiman tilaaminen kotiin kannattaa.    

1.     Tuulivoima on ekoteko

Tiesitkö, että kun tilaat tuulivoiman kotiin, pienennät saman tien hiilijalanjälkeäsi yli 8 % (lähde: Sitra)? Ei siis ihme, että BBC Future -verkkolehti valitsi puhtaaseen energiaan siirtymisen seuraavien vuosien tärkeimmäksi koko ihmiskunnan ilmastotavoitteeksi.

Kun siirryt tuulivoimaan, voit hyvittää helposti omaa hiilijalanjälkeäsi. Hiilijalanjäljen hyvitys tarkoittaa tekoa, joka vähentää ilmakehästä vastaavan määrän hiilidioksidia tai estää kasvihuonekaasujen syntymistä. Vuosi tuulisähköä vastaa esimerkiksi 1 900 kauramaitolitran ostamista lehmänmaidon sijaan, autoilun vähentämistä 9 300 kilometrin verran tai kuuden Pariisin-meno-paluulennon perumista. Jos haluat tehdä ison ilmastoteon, joka vie vain muutaman minuutin, tee tuulisähkösopimus.

2.     Tuulivoima on tulevaisuus

Monet tuulivoiman edut liittyvät juuri sen päästöttömyyteen. Tuulivoiman rooli on äärimmäisen tärkeä taistelussa ilmastokriisiä vastaan, sillä tuulisähkö ei tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Suomen ilmastotavoite on olla täysin hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tuulivoiman avulla se onnistuu. Kun vaihdat tuulisähköön, autat varmistamaan puhtaan ja turvallisen Suomen myös tuleville sukupolville.

3.     Tuulivoima on kotimaista

Tuulivoima luo Suomeen työpaikkoja ja vähentää riippuvuuttamme geopoliittisesti riskialttiista tuontienergiasta. Se työllistää jo nyt tuhansia suomalaisia ja lisää hyvinvointia koko maassa, niin kasvavien tulojen kuin puhtaamman ilman myötä.

Mitä useampi suomalainen ymmärtää tuulivoiman hyödyt ja siirtyy tuulisähköön, sitä enemmän tuulivoimaloita voidaan rakentaa, ja sitä enemmän työpaikkoja syntyy.     

4.     Tuulivoimaa on loputtomasti

Tuulivoiman useat hyvät puolet ovat johtaneet siihen, että se on Euroopan nopeimmin kasvava tapa tuottaa energiaa. Tuulivoima voi kasvaa loputtomiin, sillä toisin kuin öljy tai kivihiili, tuuli ei lopu maailmasta koskaan.

5.     Tuulivoiman tilaaminen kotiin on edullista

Vihreää sähköä on perinteisesti pidetty kalliina. Uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä saa nykyään jopa saastuttavaa fossiilisähköä halvemmalla. Maalle rakennettu tuulivoima oli selkeästi edullisin sähkön tuotantotapa Lappeenrannan teknillisen yliopiston sähkön tuotantokustannusvertailussa.

Eri sähkösopimuksia voi vertailla osoitteessa sahkonhinta.fi.

Ota iso askel kohti puhtaampaa tulevaisuutta ja valjasta tuulivoiman hyödyt käyttöösi jo tänään. Tilaa Ilmattaren tuulisähkösopimus.

Tutustu tuulisähköömme!