lokakuu 30, 2019

Viisi syytä vaihtaa tuulisähköön tänään

Kasvissyönti, kirpputorit, maata pitkin matkailu, autottomuus… mistä ilmastokriisin torjuminen pitäisi aloittaa? Monet ilmastoteot vaativat isoja elämänmuutoksia ja voivat siksi tuntua vaikeilta. Helpoin ja nopein ilmastoteko on onneksi myös toiseksi isoin. Keräsimme viisi syytä, miksi tuulisähkösopimus kannattaa tehdä jo tänään.

1.     Tuulivoima on iso ekoteko

Tuulisähköön vaihtaminen pienentää saman tien hiilijalanjälkeäsi jopa yli 5 %. Ei ihme, että BBC Future -verkkolehti valitsi puhtaaseen energiaan siirtymisen seuraavien vuosien tärkeimmäksi koko ihmiskunnan ilmastotavoitteeksi.

Vuosi tuulisähköä vastaa 1 900 kauramaitolitran ostamista lehmänmaidon sijaan, autoilun vähentämistä 9 300 kilometrin verran tai neljän Pariisin-meno-paluulennon perumista. Jos haluat tehdä ison ilmastoteon, joka vie vain muutaman minuutin, tee tuulisähkösopimus.

2.     Tuulivoima on tulevaisuus

Tuulivoiman rooli on äärimmäisen tärkeä taistelussa ilmastokriisiä vastaan, sillä tuulisähkö ei tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Suomen ilmastotavoite on olla täysin hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tuulivoiman avulla se onnistuu. Vaihtamalla tuulisähköön autat varmistamaan puhtaan ja turvallisen Suomen myös tuleville sukupolville.

3.     Tuulivoima on kotimaista

Tuulivoima luo Suomeen työpaikkoja ja vähentää riippuvuuttamme geopoliittisesti riskialttiista tuontienergiasta. Se työllistää jo nyt tuhansia suomalaisia ja lisää hyvinvointia koko maassa, niin kasvavien tulojen kuin puhtaamman ilman myötä.

Mitä useampi suomalainen siirtyy tuulisähköön, sitä enemmän tuulivoimaloita voidaan rakentaa, ja sitä enemmän työpaikkoja syntyy. Tuulisähkösopimus on sopimus itsenäisen Suomen hyväksi.

4.     Tuulivoimaa on loputtomasti

Tuulivoima on Euroopan nopeimmin kasvava tapa tuottaa energiaa. Se voi kasvaa loputtomiin, sillä toisin kuin öljy tai kivihiili, tuuli ei lopu koskaan, ja sitä on rajattomasti. Ilmatar takaa tuulivoiman saatavuuden ympäri vuoden ja vuorokauden, vaikka koko Suomi siirtyisi tuulivoimaan. Tehdään niin ja näytetään tietä maailmalle!

5.     Tuulivoima on edullista

Vihreää sähköä on perinteisesti pidetty kalliina, mutta maailma on muuttunut. Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston tutkimuksen mukaan maalle rakennettu tuulivoima on jo nyt kaikista energiamuodoista edullisinta, ja uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä saa jopa saastuttavaa fossiilisähköä halvemmalla. Vertaile sähkösopimuksia osoitteessa sahkonhinta.fi.

Ota iso askel kohti puhtaampaa tulevaisuutta ja siirry Ilmattareen tuulisähköön jo tänään.

Tutustu tuulisähköömme!

Vaihda tuulisähköön – Täytä lomake