29.3.2023

Vilma Wiitakorpi-Björkman Ilmattaren viestintä-, markkinointi- ja vastuullisuusjohtajaksi

Ilmatar kasvaa vakaasti ja panostaa nyt viestinnän, markkinoinnin ja vastuullisuuden kehittämiseen johtajanimityksellä.

Ilmatar Energy Oy on nimittänyt yhtiön viestintä-, markkinointi- ja vastuullisuusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi Vilma Wiitakorpi-Björkmanin. Hänellä on laaja tausta ja osaaminen kansainvälisten suomalaisten pörssiyhtiöiden viestinnästä. Ennen Ilmattarelle siirtymistään Wiitakorpi-Björkman on vastannut Helen-konsernin viestinnästä. Hän aloittaa Ilmattarella 11. huhtikuuta 2023.

– Koska Ilmatar kasvaa nopeasti ja energia-ala muuttuu jatkuvasti, tarvitsemme entistä vahvempaa panostusta viestintään sen jokaisella osa-alueella, tunnettuuden kehittämiseen ja vastuullisuuteen kokonaisuutena. Yhtiön kasvaessa näiden kaikkien rooli tulee kasvamaan ja meiltä odotetaan koko ajan enemmän. On hienoa saada joukkoomme osaava tekijä, jolla on kokemusta vastaavista tehtävistä sekä energia-alalta että sen ulkopuolelta, Ilmatar Energy Oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström sanoo.

Wiitakorpi-Björkmanilla on kokemusta viestintäyksikön kehittämisestä yhtiön keskeiseksi, strategiaa tukevaksi osaksi. Lisäksi hänellä on hyvä ymmärrys brändin hallinnasta ja vastuullisuuden eri näkökulmista. Hänellä on vahvat, tulokselliset näytöt niin pörssi- ja perheomisteisista kuin kunnallisistakin yhtiöistä.

Wiitakorpi-Björkman on aiemmin työskennellyt Helenin lisäksi myös muun muassa Uponorilla, Enstolla ja Kemiralla.

– Olen innoissani mahdollisuudesta työskennellä energisessä kasvuyhtiössä, joka on todellinen tulevaisuuden tekijä. Puhtaan energian tuotanto on keskeisessä roolissa niin energia-alan kehityksessä kuin yhteiskunnassa ylipäätään. Se on ainoa oikea suunta. Tehtävässäni pystyn hyödyntämään aikaisempaa kokemustani toimivien tiimien rakentamisesta ja avoimen viestintäkulttuurin kehittämisestä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Odotan innolla uusien kollegoideni tapaamista ja yhteistyötä organisaation eri osien kanssa, Vilma Wiitakorpi-Björkman kertoo.

Lisätiedot

Juha-Pekka Weckström
toimitusjohtaja
Ilmatar Energy
+358 400 564 754


ILMATAR ENERGY

Ilmatar on vuonna 2011 perustettu, pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä pohjoismainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Ilmatar Energyn liiketoiminta-alueita ovat uusiutuvan energian tuotanto sekä hankkeiden kehittäminen, rakentaminen ja ylläpito.

Ilmatar omistaa hankkeensa niiden jopa 40-vuotisen elinkaaren ajan. Ilmattaren eri vaiheissa olevien maa-, merituuli- ja aurinkovoimahankkeiden yhteenlaskettu tuotantoteho Pohjoismaissa on 20 GW. Ilmattarella on toimistot Helsingissä, Malmössä, Maarianhaminassa, Tampereella ja Oulussa.

Vilma Wiitakorpi-Björkman