Puhtaampi tulevaisuus alkaa jo tänään

Ilmatar Energy Oy

Ilmatar on vuonna 2011 Suomessa perustettu pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä kotimainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Liiketoiminta-alueitamme ovat uusiutuvan energian ja erityisesti tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden kehittäminen, rakentaminen, TCM -toiminnot sekä sähkön myynti kuluttajille ja yritysasiakkaille.

Ilmattaren uusiutuvan energian puistot rakennetaan markkinaehtoisesti ilman tukia ja omistamme puistomme koko niiden elinkaaren ajan.

Ilmattaren omistavat sen perustajat, yksityiset sijoittajat, Omnes Capitalin hallinnoimat rahastot ja yhtiön johto.

Konserniimme kuuluvat useat hankekehitysyhtiöt sekä teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista vastaava Ilmatar Service Oy. Ahvenanmaalla merituulivoimaa kehittää Ilmatar Offshore AB ja Ruotsissa aurinkovoimahankkeita Ilmatar Solar AB.

Ilmatar – Energiaa, josta voi olla ylpeä

Missiomme

 

Takaamme kestävän tulevaisuuden omistamalla ja hallinnoimalla yhden Suomen suurimmista uusiutuvan energian tuotantokannoista.

Kaikkea toimintaamme ohjaavat arvomme

Asiantuntijuus
Kasvollisuus
Edelläkävijyys

Pelkästään uusiutuvaa energiaa jo perustamisesta lähtien

Me Ilmattarella uskomme, että puhdas energia on avain parempaan maailmaan. Sähkön uusilla tuotanto- ja ostotavoilla luomme yhdessä pohjan ekologisesti kestävälle tulevaisuudelle.

Tavoitteemme on olla yksi suurimmista uusiutuvan energian tuottajista ja toimijoista Suomessa.

Meille puhdas ja uusiutuva energia on paljon enemmän kuin asiakkaalle myytävä tuote tai palvelu. Uusiutuva energia on  keskeisessä roolissa ja tärkeimpiä välineitä luotaessa ratkaisuja ilmastonmuutosta vastaan. Olemme muutoksen eturintamassa.

Sitoudumme hankkeisiimme alusta loppuun asti

Toisin kuin perinteiset energiayhtiöt, olemme mukana uusiutuvan energian hankkeidemme elinkaaren kaikissa vaiheissa. Kartoitamme sijaintipaikat, hankimme projektirahoituksen sekä valvomme rakennustöitä ja valmiiden puistojen toimintaa. Haluamme olla osa yhteisöä siellä, missä toimimme.

Meillä on lähes vuosikymmenen kokemus tuulivoimahankkeiden suunnittelusta ja rakentamisesta. Kaikki alkaa taidosta tunnistaa uusiutuvan energian puistoille parhaat sijaintipaikat ja toimivimmat konseptit. Vastaamme projektien alkuvaiheessa niin maa-alueen hankinnasta, lupaprosessin kulusta, viestinnästä, arvioinneista ja selostuksista kuin hankkeiden teknisestä puolesta.

Kun projektille on myönnetty kaikki tarvittavat luvat, hoidamme rahoitussuunnittelun investointipäätöstä varten. Kehitämme ja rakennamme uusiutuvan energian puistot omaan taseeseen. Teemme jatkuvaa yhteistyötä rahoittajien kanssa, joten tunnemme uusiutuvan energian rahoitusprosessin ja sen vaatimukset läpikotaisin.

Saatte meistä kumppanin, joka on kartuttanut huippuosaamisensa vuosien käytännön tekemisellä.

Liiketoiminta-alueemme

Kehitämme

Useita kymmeniä uusiutuvan energian hankkeita.

Rakennamme

Lisää uutta tuulivoimaa ja uusiutuvaa energiaa Suomeen.

Operoimme & omistamme

Useita tuulipuistoja Suomessa.

Myymme

Tuulisähköä kuluttaja- ja yritysasiakkaillemme.

Siirtyminen fossiilisista polttoaineista puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan on vuosisadan
investointimahdollisuus, jossa kannattaa olla etujoukoissa.

Rahoitus ja investoinnit

Olemme toimineet vuosia aktiivisesti yhteistyössä niin kansainvälisten kuin kotimaisten rahoittajien kanssa. Tämän ansiosta olemme arvostettu uusiutuvan energian rahoituksen asiantuntija ja saamme säännönmukaisesti rahoitussopimuksia usealle samanaikaiselle projektille.

 

Ota yhteyttä

Käynnistä jotain suurempaa kanssamme

Haemme jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita ja sijoittajia. Jos haluat muuttaa maailmaa yhtä palavasti kuin me, kerro se meille.

Ota yhteyttä